sunnuntai 21. tammikuuta 2018

Kissa-aiheita ja ne värit


Alkuvuoden flunssa iski jälleen kerran ja ompelut on olleet vähemmällä. Onneksi vanhimman lapsenlapsen synttärit isovanhemmille pidettiin vähän myöhemmin ja ehdin tehdä ompelulahjat. Neiti Toimelias sai itse valita paitakankaan ja  ehkä Soturikissa-sarjan innoittamana aiheeksi valikoitui tällä kertaa kissat. Neiti täytti jo kymmenen vuotta ja se taas tarkoittaa, että uudelleen herätetty ompeluharrastukseni on jatkunut yhtä kauan. Silti tuntuu, että taidot ovat välillä hukassa. Ompelin paidan alle topin, koska paitakangas on melko jäykkää ja Simply Plain Sweater-kaava melko väljä. Ensimmäisen version tein mutu-tuntumalla vanhoja kaavoja mukaillen ja pieleenhän sen meni, koko lienee pienimmälle serkulle sopiva. Täytyy joskus ommella, kunhan viitsin kaivaa tekeleen esiin. Onneksi toinen toppi OB 4/2015-lehdestä onnistui, silitettävä kissakuva ja tarvikkeet Porin Nauha ja Nappi. Kankaat ovat Eurokankaasta. Kissakankaasta löytyi merkintä Designed for you by POPPY Europe eli jälleen tällainen yhteistyöyritys kankaiden valmistajien kanssa, joka toimittaa kankaita liikkeisiin ympäri maailman. Yhdistelmä julkaisee myös elektronista lehteä.

Kangasta oli reilusti, koska yksi mitta ei riittänyt ja ompelin sitten vielä kissapipon, johon virkkasin häntiä. Neiti halusi nimenomaan mustat resorit ja siksi vuorikin on musta. Itse olisin valinnut punaisen resorin. Tein vielä yhden kollaasin viime vuoden ompeluista ja huomasin, että vaikka ompelen lähes aina muille, oma värimakuni vaikuttaa valintaan. Lempiväriäni ei kuvasta ole vaikea arvata, siten on mukava välillä ostaa kankaita yhdessä lapsen kanssa. Nyt jälkeenpäin ajatellen, olisin voinut rohkeammin valita erilaisia värejä viime vuoden väriterapiahaasteeseen. Täytyy pitää tämä mielessä jatkossa.



Tänään on ihan oikea talvipäivä pakkasineen ja aurinkokin on välillä esillä. Valosta nauttien t. HennaMar

8 kommenttia:

  1. Kauniita ja ihanan värisiä.
    p.s. oletko osallistunut blogissani arvontaan.

    VastaaPoista
  2. Kiitos ja nyt olen osallistunut ;-). Oli muuten aivan henkeäsalpaavia nuo lumikuvat viimeisimmässä blogissasi. Täällä meillä sataa nyt vettä ja ihanuudet sulavat.

    VastaaPoista
  3. Kiitos samoin sinne! Täällä meillä päin jatkuu taas harmaus taivaalla, mutta onneksi tulppaaniaika alkoi.

    VastaaPoista
  4. Voi harmi että olet joutunut sairastelemaan:( Mutta onhan ihania ompeluksia, olet kyllä niin taitava!♥ Olisikohan se lempiväri turkoosi/sininen:) Mukavaa viikonloppua♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, oikein arvattu. Samoin mukavaa viikonloppua!

      Poista
  5. Ihania vaatteita, kyllä kelpaa! Ihania värejä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, lapsille on kiva ommella juuri värien takia 🎉

      Poista

Kommentit tervetulleita!