Jaloritarikannukset, joita amarylliksiksi (virheellisesti) kutsutaan ovat näyttävimpiä joulun ajan kukkasista. Vasemmanpuoleiset kera ruusujen toi tyttäreni tuliaisiksi. Oikeanpuoleisen ostin sipulina paikallisesta kukkakaupasta. Varsi jäi tässä lyhyeksi, mutta kukat ovat sitten sitä suurempia. Kukinta on vähän aikaisessa, mutta toinen varsi on tulossa ja näyttää kasvavan enemmän korkeutta.
Jugendarkkitehtuuri yhden suomalaisen arkkitehdin suunnittelussa. Estlander suunnitteli lähinnä asuinkerrostaloja ja monia niistä voi vielä nähdä Helsingissä. Kirjassa on käsitelty arkkitehtuurisuuntausten syntyä ja katoamista laajasti ja siitä käy ilmi, miten paljon vaikutteita omaksuttiin jo tuolloin yli maiden rajojen. Yhtenä esimerkkinä on myös mainittu taiteilijayhdyskunnan rakennus Darmstadtissa, jossa kävimme viime kesänä. Toisaalta suunnittelussa käytettiin kotimaan historiallisia rakennuksia innoittajina kuten tässä Olavinlinnaa. 1900-luvun alussa alettiin vasta suunnitella taloja sisätiloista lähtien, siihen asti julkisivu oli onnistumisen tärkein kriteeri!! Kirjassa on tietysti upea kuvitus ja mukana myös pohjapiirroksia asunnoista.
Jäännöspaloja. Ompelin vielä joitakin vaatteita joululahjoiksi, mutta lähinnä olen karsinut kangasvarastoja. Olemme vieneet taas muutaman laatikollisen isompia kangaspaloja Konttiin. Kuvan ruskeasta tweed-kankaasta ompelin molemmille tyttärentyttärille aikanaan liivihameet. Kangas on ostettu Brysselin keskustan kangaskaupasta ja muistan vieläkin, miten hyvä ommeltava se oli. Tuntui, että kangas myötäilee ompelijan pyrkimyksiä koneella. Tuloksen kannalta olis siis hyvä satsata laadukkaisiin materiaaleihin, mitä en aina itsekään muista.
Nuoremman tyttären perhe koosti 'tonttukylän' eteisen koristeeksi. Nyt on joulun odotuksen aika. T. HennaMar