sunnuntai 26. marraskuuta 2017

Yöppäreitä
Ompelin sisaruksille yöpuvut kotona olleista kankaista. 'ison' pojan yöpuvun kangas on Nappinjan torin kivijalkamyymälästä, joka on kyllä jo lopettanut. Hihat ovat kankaita.com-kaupasta tilatuista kankaista, tilasin sieltä useamman palan kait laiskuuttani, heillä on nimittäin nettisivuillaan erinomainen hakukone ja hain  kankaita pareiksi kuviollisiin kankaisiin. Nappinjan kangaspala oli niin pieni, että, kun tein kokopyjaman, hihat täytyi leikata toisesta kankaasta. Näin sain myös vähän enemmän väriä kokonaisuuteen. Valkoinen resori ja kolmireikäiset napit omista varastoista. Sikäli tuo ulkomailta tilaus oli mukava, että kankaat kuljetettiin samaan hintaan kotiin asti !


Mademoisellen yöpuvun kangas on esimerkki siitä, kuinka vaikea on valita kangas ruutukuvan perusteella. Väri ei ollut odottamani, mutta puvusta tuli loppujen lopuksi ihan kiva, kun valitsin yläosan kaavaksi Owl Princess -tunikan  (Ottobre 1/2014) ja koristelin puvun Jättirätistä ostamillani nauhoilla. Sain näin hänen toivomaansa prinsessa-lookia ja vähän pinkkiäkin mukaan. Kangas näyttää olevan hollantilainen design by Stenzo textiles, mutta en muista mistä sen aikanani tilasin. Molempien pukujen housut ovat Ottobre 6/2015 pyjamahousut, koot 86/92 ja 128/134 ja pojan paita yhdistelmä eri kaavoja, peruspaita pohjana.

Viime bloggauksestani jäi mainitsematta, että kehumani collegekankaat oli tuottanut  saksalainen ByLots, joka lienee amerikkalaisia tilkkukangastuottajia vastaava yritys. Jännää, että näistä ulkomaisista kankaista en löytänyt kuosin nimeä, enkä myöskään suunnittelijan. En tiedä, onko sitten vain Suomessa tapana, että suunnittelijoiden nimet ovat lasten kankaissa nykyisin usein esillä. Valmistajatehtaitahan ei niistä taas usein löydy, kun taas ByLots-sivuilla valmistaja oli mainittu. Kaikki kankaat ovat puuvilla-elastaaniyhdistelmäkankaita.


Täällä odotellaan kohta alkavaa keittiöremonttia hallitussa(?) epäjärjestyksessä. Prismasta ostettu Amaryllis päätti jo kukkia, vaikka jouluun on aikaa. Nyt on yhdessä kukkavarressa neljä suurta kukkaa ja kukkavarsia on vielä kaksi jäljellä Saa nähdä kukkiiko se näin vaikuttavasti loppuun asti. Näitä ihmetellessä mukavaa alkavaa viikkoa t. HennaMar
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita!