maanantai 8. tammikuuta 2018

TalvikylvöjäKylvettiin lastenlasten kanssa kukkien siemeniä kevättä odottamaan. Kaikkien näiden kukkien siementen pitäisi olla pakkasjaksoa vaativia/sietäviä, joten ne ehkä itävät keväällä. Kaikki siemenet ovat vanhoista pusseista eli sekin voi vaikuttaa itämiseen. Lisäksi oli vielä itse kerättyjä unikon ja kehäkukan siemeniä. Tämä on siis samalla vähän erilainen vastaus Mehukekkrit KÄSSÄVUOSI2018 jämäkuu-haasteeseen, käsillä tekemistä tämäkin. Laitoin viime vuonnakin siemeniä pieniin purkkeihin, mutta orava kaivoi ne kaikki auki. Tällä kertaa noudatin Sonja Lummen neuvoa ja käärin turveruukut vielä harson sisään. Purkit mies laittoi kasvimaalaatikkoon ja päälle vielä muutama klapi oravia estämään. Keväällä sitten nähdään, mikä oli tulos. Koululainen kirjoiti vielä kunnon etiketit, ettei tarvitse sitten taas muistella purkkien sisältöä.


Täällä pihassa ne nyt odottavat lasten lumilinnan vartioinnissa kevättä. Onneksi oli vierailun aikana pari päivää lunta. Nyt lunta on taas vähän tullut, ehkä se tällä kertaa jonkun aikaa pysyy. Aurinkoa odotellen t. HennaMar

Alla vielä kuva 'mörköunikosta' ja kehäkukista viime kesältä
4 kommenttia:

 1. Mäkin löysin siivoillessa muutaman siemenpussin, vaikka en olekaan puutarhaihminen. Hämmästyin aivan löydöstäni. Samoin hämmästyin siitä, että siemeniä voi istutella talvellakin. Mutta nythän sitä on talvella hyvin aikaa jo varustautua kevään istutuksiin. Toivottavasti siemenet lähtevät kasvamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva löytö, lupaus keväästä. Ainakin kannattaa kokeilla. Onnea kylvöksille.

   Poista
 2. Oioi, kylvöjen aika tosiaankin käsillä...alkaiskohan kerrankin ajoissa hommiin minäkin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos on valoisa paikka, voi kohta laittaa esikasvatettaviakin sisälle. Kokeilu ei paljon maksa ja ilo voi olla moninkertainen. Kannattaa siis toimeentua.

   Poista

Kommentit tervetulleita!