lauantai 12. elokuuta 2017

Raidallista


En tiedä, miten tulin valinneeksi raitavelourin keväällä. Yksi syy oli varmasti se, että tätä kangasta on harvoin saatavilla kuviollisena ja ehkä alkukesässä oli mielessä Ruotsin sukulaisten tulossa oleva vierailu. Nyt sitten lähdin kesän lopulla ja vierailujen jälkeen ompelemaan ja kyllä olikin järkyttävän vaikeaa kohdistaa noita osia. Kangasta olin kyllä ostanut JättiRätistä reilusti ja jouduinkin housun lahkeet leikkaamaan kahteen kertaan  Raidoitus ei ole edes symmetrinen pituussuunnassa. No muutoin onnistui aika hyvin, mutta taskuissa silitin epähuomiossa kovikekankaan vuoren puolelle, josta tietysti seurasi se, että ommellessa päälliskangas venyi.  Ehkä Petit Marin voi kulkea kädet taskuissa :-o ?


 

Taistelin taas paitsi raitojen kanssa myös vuorauksen kanssa. Ehkä osasyynä hankaluuksiin oli se, että Ottobre 1/2014, josta kaavat ovat, on minulla ranskan kielisenä. Tilaan joskus näitä lehtiä jälkikäteen, kun olen lukenut joistain blogeista mukavista toteutuksista ja harjoituksen vuoksi eri kielillä. Tämän lehden tilasin RelaxedFit-housukaavan takia, joka tosin olisi ehkä soveltunut paremmin, kun pojat olivat pienempiä. Myös hupparin kaava on tuosta lehdestä, mutta yritin itse päätellä ompelujärjestyksen, eikä se mennyt ihan putkeen. Mallissa ei ollut myöskään kokovuorta. Jälleen kerran Tosimummon ohje oli tarpeen, mutta silti jouduin ompelemaan alaosan vuorista käsin kiinni. Olen inhonnut käsin ompelemista siitä asti, kun kansakoulussa väännettiin harmaaksi tuhrautuneella langalla loppumattomia saumoja liinavaatteisiin. Tästä aiheesta on blogannut ainakin Cause2wear, joka on käynyt koulua monta vuotta myöhemmin, mutta tuo esiin saman turhautumisen tunteen. Nykyisin taitaa olla jo toisin?



Aika monta kuva olen tänä kesänä ottanut aurinkoisella pihamaalla, mutta oikeasti tänä kesänä on kyllä satanut melkein päivittäin. Elokuun lämpimiä iltoja odotellessa t. HennaMar

Trikoovuori ja sininen resori Eurokangas, vetoketju Porin Nauha ja Nappi, raitaresorit Majapuu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita!