maanantai 6. helmikuuta 2017

Musta-valkoinen tammikuuOmpelin tyttären pyynnöstä lattiatyynyt. Kangas näyttää tasaisen harmaalta, mutta on kudottu mustista ja valkoisista langoista. Lisäksi ompelin kevättä ajatellen lapsenlapselle valkoisen perhospipon. Tyypillisesti helpot ompelusta aiheutti ongelmia, leikkasin jopa tyynyjen kankaan ensin väärin. Pipon kaava Mehukekkerit ja perhonen Glitter Oy:n myymälästä. Silityskuvien toimittajaa en enää muista. Olen alkanut ommella vanhoista kangastilkuista lahjapusseja kuten moni muukin, tähän mahtuu juuri pipo ja kauluri.


Tyttärelle ompelin paitapusero Ottobre Woman kaavaa mukaellen. kuvasta näkyy, miten musta-valkoinen tämä tammikuu tosiaan on ollut.  Kuvauspäivääkin jouduin siirtämään moneen kertaan, koska ulkona tihuutti aina joko vettä-räntää tai lumen tapaista. Kunnon lumikerrosta ei ole ollut kertaakaan tammikuussa ja myös uutisissa nousevat vastakkaisuudet esille.

Siitä on pitkä aika, kun olen viimeksi ommellut paitapuseron. Opiskeluaikoina 70-luvulla ompelin miehellekin paitoja. Siihen aikaan ompelin, koska niin saattoi saada edullisesti vaatteita köyhään opiskelijatalouteen. Ommellut olen enemmän tai vähemmän vuosikymmenien läpi, mutta jossain vaiheessa vain silloin tällöin. Uudestaan innostuin ompelemaan ahkerammin lastenlapsien syntymän myötä. Hurjasti on muuttunut harrastelijaompelun  maailma. Saumurit ja peittarit ovat tulleet ja nykyisin useimmiten ommellaan joustavista kankaista. Netistä löytää mahtavia ohjeita ja ideoita.

Mutta toisaalta, kynnys oman ompeluun on myös kasvanut. On niin paljon upeita esimerkkejä, joihin verrata ja koska kouluaikoinani käsitöissä edellytettiin täydellisyyttä, on vaikea tyytyä omaan ompelujälkeensä. Suhteessa kunnolliset kankaat ovat myös huomattavan kalliita verrattuna valmisvaatteisiin. Iloa ja elämyksiä tämä harrastus kyllä kuitenkin paljon tuo, epätoivon alhojen ohella.


Seuraavaksi musta-valkoisesta maailmasta lämpöön. Helmikuun väri on punainen , sen voimalla kohti kevättä.

Hyviä ilmoja toivottelee HENNAMAR.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita!