maanantai 24. huhtikuuta 2017

Kangasostoksia

 
Blogitauon syynä oli matka. Kuten aiemmin kirjoitin, minusta on aina mukava käydä kangaskaupoissa eri paikkakunnilla. Berliinissä kävin kahdessa kaupassa. Yläkuvan kankaan ostin poikien kesäpaitoja varten STOFFideen- kaupasta, kuva alla. Kauppa muistutti mielestäni kovasti tanskalaista ketjua Stoff&Stil, jonka kaupassa kävin myöhemmin Ruotsin puolella. Ostin sieltä kuvassa näkyvää pallenauhaa (hyvä kieliharjoitus), joka taitaa olla saksalaista.


Kuva kaupasta ja linkki. Kävin Berliinissä myös toisessa kangaskaupassa, joka osoittautui olevan japanilaisten silkkien maahantuoja. kallis sellainen, joten sieltä en mitään lapsille sopivaa ostanut, Kumasch Stoffe.


Ranskassa Colmar:issa , jossa muuten oli 22 astetta lämmintä, ostettiin tytöille kesämekkokankaat paikallisesta tilkkukaupasta, jonka kankaat olivat amerikkalaisia (!). Yllättäen neljä-vuotias tyttärenpoikakin halusi oman kankaan, joka on arvattavasti kuvassa keskellä. Kysyttäessä hän sanoi haluavansa siitä ommeltavan maton. Ilmoitin, ettei se taida onnistua ja sovittiin, että ompelen kesäpaidan. CupCake-kangas rypistyi matkalla, mutta joka tapauksessa nämä puuvillakankaat on pestävä ja silitettävä ennen leikkaamista. Usein kyllä laistan tuosta viaheesta, mutta puhtaan puuvillan kanssa ei kannattane.


Tilkkuilijan kauppa Colmar (klik) PatchworkPassion. Berliinistä ostamastani trikoosta lupasin ommella haalariyöppärin nuorimmalle.Enempää kankaita en ostanut ( ei olisi mahtunut laukkuihimme) ja niinpä Malmössä lähinnä katselin eri tarjontaa kolmessa kaupassa. Ostin kuitenkin nauhoja mekkoihin ja joitakin tarvikkeita keskeneräisiin töihin. Kuvassa näkyvä vihreä kalvo on neljävuotiaan paitoihin, joihin usein olen ommellut saman kankaan eteen ja taakse ja hän aina kysyy äidiltä kumpi puoli tulee eteen. Jatkossa siis merkintä.

Käydyt kaupat: Ohlssons Tyger, Stoff&Stil ja Glada tyger. Näistä viimeksi mainittu oli maahanmuuttajan ja omanarvoinen ompelijatar-myyjä ei tainnut pitää minua ja sisartani potentiaalisia asiakkaina. No ostimme kuitenkin siskolle kimonokankaan ja minä valitsin mekkoihin sopivia nauhoja. Muutoin kauppa oli kyllä elämys, kimallusta löytyi joka lähtöön.

Valitan kuvien huonoa laatua, mukaan tarttui myös kevätflunssa, enkä jaksanut mennä ulos kuvaamaan. Lämmön jälkeen tämä täkäläinen kevät tuntuu vieläkin hyytävämmältä.

Lämpöisiä ilmoja odotellen, mukavaa kevään jatkoa, terveisin

HennaMar


4 kommenttia:

 1. Kauniita kuoseja! Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
 2. Kivoja kankaita löysit. Kangasmatkailu onkin varmasti kivaa puuhaa. Mukavaa vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä hauskempaa valinta oli, kun lapset saivat itse valita. Kankaat ja puutarhat ovat aina ohjelmassani on matkoilla, niin pääsee myös ylltäville sivupoluille.

   Poista

Kommentit tervetulleita!