perjantai 16. maaliskuuta 2018

Takki valmistui, kevät ei

 
 
Takki kevättä varten valmistui siis ja kokonaisuutena voi todeta, että tällä kaavalla voin ommelle itselleni vastakin. Korjattavia kohtiakin löytyy, mutta osa niistä johtuu omista virheistäni. Kankaan osalta on todettava, että joustamaton päällyskangas olisi parempi. Harmittaa, etten huolella tutustunut kankaaseen aluksi kai, kun kangas oli halpa ja kyseessä testaus. Tähän malliin nimittäin palaset olisi kannattanut valita erilaisiksi eri kappaleisin: pystysaumoja varten kangas poikittain, johon suuntaan se ei jousta. Nyt nuo pystysaumat pyrkivät vähän kupruilemaan. Ja vuorikangas, joka löytyi laatikosta ei sovi ollenkaan, koska on takertuvaa (hupun kangas on eri), onneksi hihoihin älysin laittaa luistavan vuorikankaan.

Seuraavaan kertaan siis muistilistaa:
 • valitse kangas huolella, monessa blogissa on ollut hyviä ohjeita
 • luovu leveistä saumanvaroista, ei niitä nytkään olisi tarvinnut, koska mittailin kappaleiden sopivuuden vanhasta takista
 • jatka poikittaisia hartiayläkappaleita, niin tein nytkin, mutta sen seurauksena hiha-aukko tuli liian suureksi, enkä huomannut  sitä em. liian leveiden saumanvarojen vuoksi.
 • hanki vielä 5 cm lyhyempi vetoketju (nyt jo 10 cm lyhempi kuin mallissa)ja lyhennä takkia, nosta samalla taskuja ylemmäs
 • reunakuminauha tuntuu toimivan taskuissa ja hupussa hyvin, saa nähdä sitten käytössä
 • alareunan pyöristykset edessä voi jättää pois niinkuin tein nytkin ja takaa vähän pidempi pyöreä helma on hyvä
 • lisää vetoketjullinen sisätasku
 • ja ennen muuta, tee suunnittelemasi mukaan järjestyksessä, eikä haahuillen sinne tänne ( nettiohjeiden mukaan)
Nyt vain sitten odotetaan lämpimämpiä säitä, että pääsen kokeilemaan takkia käytössä, uutta kangasta olen jo etsiskellyt, mutta täytyy vielä miettiä. Puuvillakankaissa on kauneimmat kuviot, haluan siis kuviollisen takin, mutta tekokuidut varmaan käytössä parempia.
 

 
Kevät innostaisi jo ompelemaan kesävaatteita, katsotaan nyt. Joululahjaompelusten osalta kävi niin kurjasti, että paketti Belgiaan hävisi postissa ja siitä jäi vähän ikävä tunne. Saimme tällä viikolla korvauksen, mutta eihän se ole sama asia. Täytynee jatkossa sovittaa ompelut vierailujen mukaan.

Kevätaurinkoiset terveiset t. HennaMar

6 kommenttia:

 1. Oi miten kivalta näyttää! Kyllä saa olla tosiaan taitava kun tuollaisen osaa tehdä! Mukavaa sunnuntaita♥

  VastaaPoista
 2. Kiitos. Teillä voikin olla hankala viikko töissä, tarkoitan että kelit on nyt niin liukkaat, että loukkaantumisia voi tulla. Mukavaa viikon alkua kuitenkin.

  VastaaPoista
 3. Hienoa kun osaat tehdä takista asti itse. Kevät ei täälläkään ole,lunta tulee mutta onneksi aurinkokin paistaa.

  VastaaPoista
 4. En tiedä osaako, mutta teen kumminkin. Taas on luvattu kylmenevää, mutta valo todiaat ilahduttaa.

  VastaaPoista
 5. Mielettömän hieno takki!! Olet kyllä todella taitava.

  VastaaPoista
 6. Kiitos, koko ajan oppii uutta, vaikkei aina onnistukaan.

  VastaaPoista

Kommentit tervetulleita!