sunnuntai 31. maaliskuuta 2019

Lumikelloista kesään


Ompelin siis lisää kesäpaitoja. Yllä oleva on Nuppuprintin Lumikellot-kankaasta, jonka ostin viime kesänä Ommel2018- messuilta. Olin onnekas kaavan valinnassa ja tästä tuli niin hyvä, että aion tehdä kaavalla uudestaan, vaikka yleensä en kahta kertaa samaa kaavaa käytä. Kaava on nro 5 Earth&Stone viimeisimmästä Ottobresta ( Woman 2/2019). En kyllä ymmärrä tässä tapauksessa kaavan nimeä, mutta alaotsikko vilpoisa kesäpaita pitää varmaan paikkansa. Nuppuprintin kangas  on tiivistä, ohutta ja sileää puuvillaa juuri omiaan kesäompelukseen. Lumikellot ovat pihamme ensimmäiset kukat. Joka kevät voi vain ihmetellä, miten kasvit nousevat suoraan lumesta nuppu edellä.Ja tässä sitten ihka ensimmäinen tuunaukseni miehen paidasta. Kuvat ovat samasta paidasta, vaikka ei siltä näytä. Muistin kesken purkuhomman illalla kuvan ottamisen ja valo muutti värin, oikea väri on tuo harmaa. Käänsin kankaan tosin nurin päin, koska nurjan puolen kangas oli mielestäni kivampi. mistä sitten seurasi, että kalvosimet ovat väärällä puolella. Muutenkin tuon paidan tekemisessä meni kyllä paljon kauemmin kuin kaavasta liikkeelle lähtiessä. Idea laskoksiin löytyi tietenkin Pinterestistä. Muutoin muotoilin Ottobren paitakaavan pohjalta. Kangas on merkin mukaan rypistymätönta puuvillaa, muutoin hyvä, mutta vähän paksu, joten ehkä tästä tulee jonkinlainen jakun tapainen lyhythihaisen paidan kanssa pidettäväki. Hihoista tuli vieläkin liian leveät, mutta en enää jaksanut purkaa. Kelpaa. Vielä riittää ulkona lumikasoja, toivotaan aurinkoisia päiviä t HennaMar

4 kommenttia:

 1. Hieno paita onkin syntynyt taitavista käsistäsi.
  On kyllä aina yhtä ihmeellistä nähdä, kuinka kevään ensimmäiset sipulikukat työntyvät esiin lähes jäisestä maasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sipulikukat ovat kyllä upeita kevään tuojia. Nyt kukkivat ja ekat krookuksetkin meillä.

   Poista
 2. Mukavaa kun tästä lähtien lumikellot kukkii myös paidassasi. Ne ovatkin tosiaan suuri ihmetyksen aihe miten ne pystyvät nousemaan ihan lumen ja jään keskeltä. Kiva kun vierailit blogissani toivottavasti tulet toistekin .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevättä puseroon! Toki vierailen puutarhablogeissa usein. Jakohan on osin keinotekoinen ja blogissa näyttää Sinullakin olevan muutakin, mikä on ihan kiva. Olet tosi viitseliäs, kun hoidat kahta pihatarhaa.

   Poista

Kommentit tervetulleita!