tiistai 4. helmikuuta 2020

Dinohuppari


Monsieur Ff:n ehdoton mieliväri on punainen. "Rouge, Rouge, Rouge." Valitettavasti myös Belgiassa on joskus kai päätetty, että se on tyttöjen väri. Niinpä kaupoista löytyy harvemmin punaista pojille ja tyttöjen vaatteissa taas on usein taas tyttömäistä koristelua. Englannissa muuten sata vuotta sitten punainen oli nimenomaan poikien väri, koska sitä pidettiin liian voimakkaana ja rohkeana tytöille, joille  taas suositeltiin hempeää vaaleansinistä. Tosin olen huomannut, että Suomessakin tyttöjen ja poikien vaatteet tuntuvat erkaantuneen kauemmas tosistaan. 70-luvulla muodissa olleesta lasten unisex-muodista ei liene jäljellä mitään. Päätin siis tehdä nuorimmalle lapsenlapselle punaisen hupparin ja tilasin collegekangasta. Valitettavasti en saanut silmukkacollegea, vaan joudun tilaamaan harjattua, joka jo esipesussa vähän vanuttui. 
Punainen kangas tahtoi ompelussakin venähtää, joten tuin reunoja napakalla resorilla sekähihoissa  että helmassa. Malli on mukaelma Ottobren vanhasta lehdestä ja sain idean käyttää joskus tilaamaani lohikäärmetrikoota hupun vuorina. Eikös se lohikäärmekin jonkin sortin dino liene. Dinosaurus-silityskuva on Stoff&Stil-Malmön myymälästä. Autojen lisäksi Ff on ihastunut dinosauruksiin, jotka taas tuntuvat pysyvän 'muodikkaina' vuodesta toiseen.


Huppuun laitettiin kaavan mukainen vetoketju, jonka avaamalla huppu muuttuu pieneksi 'viitaksi'. Taskun lisäsin, koska se on tärkeä aarteiden keruussa. Myös nappilista on jälkeenpäin lisätty. Leikissä tuolla paidalla kukaties voi lentääkin, toivoo HennaMar

6 kommenttia:

Kommentit tervetulleita!