torstai 27. elokuuta 2020

Panttereita ja kiehkuroita

 


Ompelin huppareita kotona olleista kankaista, mutta muuta myös uusista kankaista. Pantterikangas on aikanaan matkalta tuotua ja ompelin siitä silloin samistelupaidat keskimmäisen tyttären lapsille. Loppukankaasta tein nyt hupparin nuorimmalle lapsenlapselle. Lisäsin vain keltaisesta velourista hupun, koska siihen kangas ei enää riittänyt. En muuten tiennyt että pantteri ja leopardi viittaavaat samaan eläimeen, kun etsin tietoa, mitä eläintä digipainatus esittää. Mademoisellen huppari on Noshin kankaasta, joka oli jokusen vuoden ollut kangasrekissä odottamassa. Tämä kangas, jossa lankojen paksuus vaihtelee ei kyllä ole parhaita ideoita: esipesussa kangas vinoutui ja kun olen ommellut samasta kankaasta kuviollisena paidan itselleni, se reikiintyi nopeasti. Mekkohupparin kaava on Banana Sweet, Ottobre 4/2014, jolla joskus olen tehnyt molemmille tytöille hupparin. Kaavan viimeinen koko on 134 cm, mutta koska Mademoiselle on kovin kapoinen, lisäsin lähinnä vain pituutta. Muutoinkin tuntuu, että kaavat ovat vanhemmissa lehdissä väljemmiksi mitoitettuja. Monsieur Ff:n hupparin kaava on lehdestä 4/2013, Beagle Boy koko 110 cm ja taitaa olla aika iso pojalle. Toisaalta vanhemmssa lehdissä on usein enemmän kokoja kaavoissa, josta on nyt apua, kun lastenlapset ovat venyneeet. Kiemuraiset koristeet ovat anopin pyyhepitsejä peritystä varastosta. Hupun vuorikin on vanhasta trikootilkusta. 


Housuihin tilasin kankaan Eurokankaan alennusmyynnistä. Olen huomannut, että minun ei kannata innostua alennuskankaista, koska niistä on useammankin kerran tullut hutiostos. Kuvio ei minusta näyttänyt ollenkaan noin isolta kangaskuvassa ja epäröin koko ompelua. Housut on muokattu Ottobren kaavoista joihin lisäsin sivunauhan. Epäilen, että Mademoiselle ei hyväksy tälläistä leveämpää hippimallia, mutta tehty mikä tehty.

Herra L.A.P. täytti vuosia ja ompelin hänelle paneelikankaasta paidan. Myös tässä hihat ovat jäännöskankaasta. Kangas on samaa sarjaa kuin messuilta syksyllä tyttären kanssa valittu (klik) Tänä vuonna ei sitten varmaan messuilla kai missään.

Ompeluhuoneeni on menossa remonttiin kalusteiden osalta. Nykyisin sinne on lähinnä koottu muutoin jo käytöstä hylättyjä huonekaluja. Hyvin toimiva se on ollut nytkin ompeluihini, muutostarvetta on lähinnä vierashuonekäyttöön. Muutakin remonttia on kotiin tulossa, niistä myöhemmin t. HennaMar


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita!