tiistai 22. marraskuuta 2022

Etsintää



 


Käytiin Käsityömessuilla Tampereella tyttären ja tyttärentyttären kanssa. Olipa kiva pitkästä aika katsella kankaita ilman kuvaruutua. Huomasin, että joitakin toimittajia olin hylkinyt turhaan, koska kuvissa kankaat näyttävät hailakoilta tms. Katselimme myös muotinäytöksen suomalaisten valmistajien vaatteista ja niistä useimmista en ollut edes kuullut. Kankaiden toimittajia olen etsinyt käyttämällä hyväksi koottuja listoja ja nyt totesin, että vaatteiden etsinnässä tulisi tehdä samoin. Pelkällä tuoteryhmänimellä näyttää tulevan vain näitä isoja toimittajia. Mm. Maammekauppa.fi-sivustolla on lista suomalaisista vaatevalmistajista. Olen haeskellut välikausi-/talvitakkia ja todennut tarjonnan kovin kapeaksi, mutta se on ilmeisesti johtunut tavastani hakea.

Messuilta en ostanut juuri mitään: aluksi ei osaa, kun ei tiedä valikoimaa ja lopuksi ei enää jaksa. Mutta olihan se hienoa nähdä kaikkinainen käsitöiden kirjo mukavassa  seurassa. Meiltä oli jäädä osa halleista näkemättä, kun parissakin hallissa oli niin paljon nähtävää. Kankaitakaan ei tällä hetkellä ole hakusessa, kun joululahjat jo ompelin. Kuvan lasiputkihimmelinkin tein jo edeltävällä viikolla. Olisi kyllä jäänyt ilman ohjausta tekemättä. Messuilla syötiin riisipuuroa! 

Talvikylvöt tuli tehtyä ja hyvä niin, tänään on satanut lunta. Edellisistä kerroista oppineena, laitoin tunnuksiksi pelkän numeron ja tein erillisen listan. Ehkä nyt onnistuu tunnistuskin ensi kesänä, jos sieltä jotain itää. Osa siemenistä oli vanhoja, mutta aina voi kokeilla. t. HennaMar

6 kommenttia:

  1. Olen tilannut lankaa ja kankaita verkkokaupoista, mutta juuri värien kanssa olisi todella parempi nähdä livenä ja voida hypistellä sitä. Monta hutia on ollut. Vaatteita en osaisi ostaa verkosta - en ole aivan standardikokoinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huteja on tullut minullekin kankaissa, mutta vaatteita kyllä olen tilannut, kun en vaatekaupoissa tykkää käydä. Tilasin tutuista paikoista, joiden mallit ja koot tunsin, en myöskään ole standardikokoa😁

      Poista
  2. :) Muistan ajatelleeni sinua yhden kangaskojun vieressä, kun näin sellaisia suloisia yöpukukankaita lapsille :)

    VastaaPoista

Kommentit tervetulleita!