keskiviikko 4. tammikuuta 2023

Vilkas joulun aika ohi

 


Joulun aikaan kaikki lapset ja lapsenlapset vierailivat ihan kuin 'ennen vanhaan' ja olikin mukava viettää yhteistä aikaa. Ilma tosin vähän temppuili ja korkeat hanget sulivat suurimmaksi osaksi pois jouluksi. Keskimmäisen tyttären lahjat toimitettiin etukäteen, koska he poikkesivat vasta tapanina, muutoin lahjat jaettiin yhdessä.


Lasten yöpuvuille  ompelemani tyynyliinapussukat yllä ja alla yöpuvut.


Pyjamat ompelin yhdistelemällä eri kaavoja. Kuvan väritys on vähän kumma, pimeä talviaika himmentää värit enkä oikein vielä osaa käyttää uutta kännykkäkameraa. Nythän päivä on jo inan pitempi ja kohtia kevättä mennään.  Sininen yöpuku tuli jo käyttöön, eiköhän nuo muutkin ole sopivia.Kävimme mademoisellen kanssa valitsemassa mekkokankaan eli sitä seuraavaksi. 

Esikoistyttärelle ompelin Strömsön mallin mukaan viitan keittovillasta. Kangas tuntui nin kovalta, että ompelin kaula-aukkoon silkkihuivin pehmennykseksi. Yritin myös silittämällä pehmentää, ehkä paranee käytössä. Koru ja pitsi ovat molemmat anopin jäämistöstä.


Tänään tuli postissa siemenluettelo, aika valita kesäkukkia! t. HennaMar


8 kommenttia:

 1. Aivan ensimmäisenä ihanan kauniit kukat.
  Kivoja töitä olet tehnyt ja lapset ovat varmaan tyytyväisiä. Keittovillasta en ole kuullutkaan, mutta väri on kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoiset ovat tyttären tuomia ja amaryllis on uusi hankinta, koska vanhempaan ei tullut tänä vuonna kukkia.
   Keittovilla olisi kiva ommeltava, koska sitä ei tarvitse huolitella, mutta kovuus...

   Poista
 2. Olit löytänyt niin yhteensopivat kankaat yökkäreihin. Persoonalliset ompelukset kaikille. Viitta on tyylikäs! Mikäs on seuraava ompeluprojekti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seuraava projekti siirtyy, koska saumuri teki (taas) tenän. Täytynee miettiä uuden saumurin hankintaa. Nykyinen on 15 vuotta vanha, mutta sillä on ommeltu paljon.Katsotaan, mitä korjaaja sanoo.

   Poista
 3. Sinähän se taitava ompelija olet , ihanaa kun sait kaikki lapset ympärillesi jouluksi. Vai sait siemenluettelon siinä se aika rientää sitä selaillessa . Kevään odotusta 😀

  VastaaPoista

Kommentit tervetulleita!