sunnuntai 19. helmikuuta 2023

Kesäköynnös?

 

Tarkoitus oli kylvää kesäköynnöksiä ja amppelitomaatti, mutta eipä se nyt sitten kannata. Nimittäin kyllästyneenä pimeään tilasin Kivikangas Oy:ltä kasvilampun telineineen ja paketti jäi nyt sitten postilakon alle, saa nähdä milloin tulee.


Tyttären luona Saksassa kukkivat jo krookukset ja tuli tunne, että olisi kuitenkin mukava katsella jotain kasvavaa pitkän kevään aikana. Keisarinlangan esikasvatusajaksi suositellaan maalis-, huhtikuuta eli ehkä ehdin vielä. Ainakin elämänlangan (sen kesäkukkaversion) siemenet ovat aina itäneet hyvin, mutta kukkineet vasta loppukesästä. Usein puuvajan puolelella, johon ne tunkeutuvat seinän raoista.Tomaatteja en ole  aikoihin kokeillut, kun pihakin on varjoisa, mutta ehkä tuollainen amppeliversio toimisi.


Puuvillapaita on jo valmis. 
Ohut kangas näyttää ryppyiseltä kuvassa, mutta on kyllä silitetty moneen kertaan. Vielä on hiomista kaavassa ja ompelussakin, mutta ehkä jo seuraava kauluspaitaversio on täydellinen (tuskin ;-)).

 Toimituksia odotellen t. HennaMar

6 kommenttia:

 1. Ompelussa on minusta kaikkein vaikeinta se koon määrittäminen. En tiedä, malttaisinko sittenkään mennä kaavakurssille oppia saamaan ;)
  Paitasi näyttää ihan paidalta, niin kuin halusitkin :) Onko napit päälystetty samalla kankaalla? Minun koneeni on lievästi sanottuna ärsyttävä napinläpiasioissa. Vanhassa koneessa oli paljon järkevämpi systeemi, kun oli sellaiset muovikotelot joka nappikoolle. Tässä uudessa on yksi kotelo, jossa pitäisi säätää sitä napin kokoa. Äärettömän vaikea saada onnistuneita ja samankokoisia napinläpiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika jännä, mutta napit on kyllä muovia, löytyi vain juuri sama sävy. Minullakin on säädettävä kotelo, mutta siihen laitetaan mallinappi. Yleensä laitan vähän isomman napin, koska muutoin tulee liian ahdas.

   Poista
  2. Joo, sellainen mullakin varmaan on, että mallinappi, mutta koskaan ei tule oikein siistiä läpeä.

   Poista
  3. Yleensä onnistun suurimmassa osassa, ja itse asiassa, olen aika hyvin oppinut korjaamaan puutteita siksakilla.

   Poista
 2. Katsoin myös, että oletko päällystänyt napit samasta kankaasta, upeaa. Kauniin värinen paita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myyjällä Porin nauhassa ja napissa oli tarkka värisilmä.

   Poista

Kommentit tervetulleita!