keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

Korjailua

 


Joululahjamekon koristenauha irtosi jo parin käyttökerran jälkeen ja mekko jäi minulle korjattavaksi. Helmanauha oli mennyt halki suoran ommeljäljen kohdalta. Kiinnitin nyt siksakilla, minulla oli nauhaa vielä, koska olin ostanut sitä puntin Jättirätistä Raumalta. Eihän tuo iso asia ollut, mutta purkaminen on aina kurjaa.

Ompelin mekkoon silloin taakse tähtivetoketjun, mutta en älynnyt, että se oli liian lyhyt suunnittelemaani kohtaan ja jouduin sen loppuosaan applikoimaan pienen palan kangasta, koska vetoketjun pää olisi muutoin jäänyt rispautumaan. Halusin tehdä mekon ilman resoreita ja pääntiehen on ommeltu muotokaitale, joka vaatii avauskohdan. Muutoin pääntiestä tuli hyvä; samaa ei voi sanoa useinkaan ompelemista resoreista. Mekon kaava on Ottobren Peplum, jota vain jatkoin mekoksi, kaavaa käytin jo neljännen kerran, malli sopii hoikille tyttärentyttärilleni.

Toivomuksena tytöllä oli joululahjaksi koiramekko ja tilasin  kankaan Tyylimekosta. On hauska, miten nämä digipainatukset viehättävät lapsia. Itse jotenkin vierastan niitä, mutta se johtuu varmaankin siitä, että olen tottunut täysin toisenlaiseen kangasmaailmaan. Lapset haastavat mukavasti pois omalta mukavuusalueeltani.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita!