lauantai 18. maaliskuuta 2017

Lintupaidat


Isosiskojen paidat valmistuivat. Näissä ei enää paljon sinistä ole, vaikka itse asiassa lintukuvioisen paidan pohjaväri on turkoosiin vivahtavaa sinistä. Paidoille sopisi nimeksi: Taistelevat linnut, niin paljon ongelmia oli tällä kertaa ompelussa. Tunne oli samanlainen kuin Keskeneräisten eräisten käsitöiden kuningattarella eli Päivä(t) idioottina (klik). Aina kun tulee korjattavaa, pitäisi jättää ompelut johonkin parempaan hetkeen. No nyt on tehty ja paketit voi lähettää.

On muuten kumma, miten täysin olen mennyt mukaan tyttöjen ja poikien väri- ja kuvamaailmaan, vaikka olenkin sitä jakoa inhonnut. Kun tyttäreni olivat pieniä, käytettiin lapsilla voimakkaita värejä ja pyrkimys oli mielestäni useimmilla silloin melko 'sukupuolettomiin' siis vain kaikille lapsille sopiviin, mukavin ja kivoihin vaatteisiin. Oli minulla vähän yritystä tyttärenpoikien kanssa, joille tein kukalliset housut, kun he vielä olivat ihan pieniä. Parivuotiaasta oli vielä hienoa, kun vaatteissa oli kukkia niin kuin äidilläkin. Nyt sellaisia olisi turha yrittää, nykyinen nelivuotias on erityisen tarkka vaatteistaan mukaan lukien jako tyttöjen ja poikien väreihin.

Puutarhassa on vielä puolitalvista. tänään juotiin jo ensimmäiset kuistikahvit, tosin seisten. Olisi mukava jo päästä kasvatustöihin, mutta koska minulla ei ole sopivia tiloja taimikasvatukselle, olen luopunut siementen esikasvatuksesta. Laitan kesäkukat suoraan ulos, joka rajoittaa​ valikoimaa. Käytän paljon ruukkuja. Kaksi daalia on tuotu ämpäreissään sisälle odottamaan kasvua, mutta ei niissäkään vielä mitään eloa näy.


Täytyy tyytyä katselemaan kuvia edellisiltä vuosilta. Alla kuva toisesta daaliasta.

4 kommenttia:

 1. Samoilla jutuilla mennään, paitsi ompelukset lapsenlapsille on alkutekijöissään - vasta suunnitteluasteella. Omille lapsille tuli aikoinaan ommeltua paljonkin. Tyttärentytär, 5 v, kelpuuttaisi kaikki "kauniit", mutta poika, 3 v, pukee ylleen vain komeita vaatteita, eli hakee itse kaapista. Vanhin tyttären poika, 12 v, tykkäsi ompelemistani verhoista ja nyt olenkin ostanut hänelle tyynynpäälliskangasta, josta ompelen sisustustyynyn. Hän arvostaa kaikkea, mitä viitsin näprätä hänelle. Vaatepuoleensa en koske pitkällä tikullakaan.

  VastaaPoista
 2. Olenkin iloinen, että aloitin ompelun uudelleen jo eka lapsenlapsen myötä, pieniä vaatteita on mukava ommella ja pienille ne 'kelpaavat'. Mukava kuulla että 12 v arvostaa, toivon, että meilläkin käy niin.

  VastaaPoista
 3. Ihania ompeluksia! Mukava varmasti aloittaa ompelu lapsenlapsille. Ovat varmasti onnessaan ja iloa itse tekemällä. Linnapaidatkin olivat kivoja! En ole ennen nähnytkään tähtivetoketjua, sellaisen käyttöä voisi kokeilla joskus.

  VastaaPoista
 4. Kiitos. Nykyään on vaikka mitä ihania, uusia ompelun lisätarvikkeita.

  VastaaPoista

Kommentit tervetulleita!