sunnuntai 19. marraskuuta 2017

Joululahjaompeluja


Alakerta on aikamoisen kaaoksen vallassa, koska meille on tulossa keittiöremontti. Samalla on käynyt aikamoinen KonMari-puhuri ja tavaraa on kuljetettu sekä Kontti:in että hävitettäväksi asti. Tuopa ei yläkerran ompeluja haittaa. Ompelin ensimmäisenä serkuksille Saksasta tuodut kankaat.


Kuten kuvasta ainakin hiukan näkyy on myös valoja ripustettu sinne tänne. Nuo valopallot, jotka ostettiin paikallisesta sähköliikkeestä, ovat siitä kivat, että toimivat patterilla ja ne voi periaatteessa ripustaa mihin vain sisätiloissa. Tunikamallinen pusero on ahkeralle partiolaiselle ja mademoiselle ommeltiin kuinkas muutenkaan alakuvan mekko. Helman rypytyksen kiinnityksen kopioin hänen päällään yhteisellä matkalla olleesta mekosta.

Kaavat Ottobre 1/2009 tunikaan ja mekkoon jostain Ottobre raglan-puserosta muokattu, koot ovat leveydeltään 128, pituudeltaan 134 cm suunnilleen näille hoikkiksille. Taskutunikan kaava 31 Tellervo oli tosi kiva, ainoastaan pääntietä kavensin ja ompelin taakse päälle tähtivetoketjun. Mekon vyön kiinnitin uudella suosikillani nepparinauhalla taakse. silityskuvat toin myös matkalta.


On taas se aika vuodesta, kun pimeys tekee kuvaamisesta lähes mahdotonta haasteellista. Tämä peruscollegekangas osoittautui mukavaksi ommella, eikä hintakaan, vähän alle 10 euroa metriltä, ollut paha. Vielä riittää muuta lahjaksi ommeltavaa ja mitäpä muutakaan sitä näillä marraskuun harmailla tekisi. Ulkomaille paketit täytyy lähettää aikaisin. Enää runsaat neljä viikkoa talvipäivän tasaukseen, sinnitellään hämärässä vielä vähän t. HennaMar

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita!