maanantai 11. joulukuuta 2017

Pylvään ympäriltä


Täällä sitä hyöritään olohuoneessa rappusten vieressä, johon mies järjesti va. keittiön remontin ajaksi. On meillä keittimet, mikro ja jääkaappikin, mutta kyllä täytyy todeta, ettei pelkästään koti, vaan myös se LIESI on tärkeä. Ollaan toki lounailtu ulkona, mutta aika paljon on myös menty salaateilla. Tytär totesi, että kolmannella viikolla heillä alkoi remontti suivaannuttaa, mutta kyllä alan olla jo aika täynnä tätä kaaosta, vaikka tiedän, että lyhyt aikahan tämä on ja vielä itse tilattu. Ehkä tällainenkin rutiinien rikkominen ehkäisee dementiaa, toivotaan ainakin.


Koska joululahjaompelut valmistuivat jo marraskuussa, niin kokeilin taas neulekankaan ompelua Jättirätin kankaasta. Kyllähän se sujuukin, mutta paljon on vielä säätämistä ennen kuin uskaltaa kalliimman kankaan kimppuun; merinovilla on tähtäimessä. Yksityiskohtia tein miehen vanhasta nahkatakista ja niitä oli kyllä yllättävän helppo ommella. Tästä tuli miehen sanoin ihan kiva kotitakki ja onhan tähän mukava kääriytyä kun/jos talvi oikeasti tulee tänne länsirannikollekin. Ainakin seuraavat asiat täytyy miettiä uusiksi, jos teen neuletakin: 
 • mieluummin istutettu hiha, joka ryhdistää
 • ei upotettuja taskuja, ei vyötä
 • lyhyempi takki ja hihat
 • saumurin ja peittarin säätöjen trimmaus
Jouluksi päästäneen jo uuteen keittiöön t HennaMar
4 kommenttia:

 1. Toivottavasti keittiö valmistui jouluksi! Ihania joulupäiviä teille! P.s. blogissani on käynnissä mukava synttäriarvonta:)

  VastaaPoista
 2. Kiitos kysymästä. Keittiö valmistui joitain ihan pikku puutteita lukuun ottamatta ja on testattu jouluruokien valmistuksessa. Hyvältä tuntuu.

  VastaaPoista
 3. Mielenkiintoisen näköinen keittiö, itselle tulossa ehkä samansuuntaista tulevana vuonna. Keittiöremontti, mutta miten selvitä arjessa kun keittiö on pois pelistä.....

  VastaaPoista
 4. Kyllä se hankalaa on, meillä oli onneksi jääkaappi käytössä. Eipä se mikrouuniruoka kovin kummoista ole, aika paljon käytiin lounaalla ulkona.

  VastaaPoista

Kommentit tervetulleita!