lauantai 14. heinäkuuta 2018

14 sinistäOmpelin itsellenikin lippahuivin, tänä kesänä aurinko häikäisee kunnolla ! Kangas on Eurokankaan käsityökankaita, joissa on se hauska piirre, että niiden hulpiosta löytyy sekä kankaan nimi, valmistuttaja että värikoodit. En tiedä ovatko värimalit painatusta varten, vai miksi, mutta tästä kankaasta löytyy peräti 14 eri sinistä sekä valkoista ja hopeaa. Nimi Porcelain Paisley kuvaa hyvin kuvamaailmaa, suunnittelijaa ei ole mainittu, valmistuttajan pääkonttori on Kanadassa ja kankaat pääasiassa puuvillaa tilkkutöihin.


 
 Pihassamme on melko vähän sinisiä kukkia, siksi että niiden väri ei oikein erotu varjopaikoissa ja sen takia nämä yllätysruiskukat ilahduttivat puhtaan sinisellä värillään, ovat aurinkoisella etupihalla. Kyseessä on sekapakkaus siemeniä, jonka toimme Brysselin Supermarketista, näiden kasvien pitäisi houkutella leppäkerttuja ja muita koppakuoriaisia. Pakkauksessa oli vain maininta, että sisältää 24 eri kasvin siemeniä. On hauska seurata, mitä sieltä ilmestyy. Kuvassa oleva punainen pilkku on punapellava, päivänkakkaraa on myös, mutta muita en ole vielä tunnistanut.
 
 
Seuraavaksi odotellaan, mitä noista pienen kurkun näköisistä nupuista ilmestyy ! Ehdotin miehelle, että ensi kesäksi tehdään pieni ketopläntti kuivahkolle paikalle aidan viereen kuusista vapautuneelle alueelle. Pakkauksesta on vielä puolet jäljellä, sekoituksia saa ja itsekin voi poimia. Paikkakin on sen verran piilossa, että voi rauhassa kuivua kukinnan jälkeen.

Kuten kuvasta näkyy hiekkaa ja multaa on vielä jäljellä. Nautitaan auringosta, vaikka sadettakin kaivataan. t. HennaMar8 kommenttia:

 1. Tuollainen lippahuivi on kyllä kätevä ja kunnon hellepäivinä oikeinkin tarpeen:) Ihania kukkijoita ja onpas jännän näköinen tuo kurkunnäköinen kukka:) Innolla odotetaan mitä kummaa sieltä kuoriutuu..:) Leppoisaa viikonloppua♥

  VastaaPoista
 2. Ostin kyllä vielä uuden olkihatunkin, koska on todella kuuma. Vielä ei ole kukka avautunut. Mukavaa sunnuntaita

  VastaaPoista
 3. Lippahuivi on käytännöllinen näin kuumalla ja aurinkoisella säällä.

  VastaaPoista
 4. Löysin blogisi mukavan, minun blogiini jättämäsi kommentin kautta :) Itse en ompele, mutta täällähän on mukavaa puutarha-asiaakin. Varsinkin juttu muutoksista kolahti :) Jäin lukijaksi.

  VastaaPoista
 5. Kiitos, tervetuloa. Tällä sovelluksella voi valita vain yhden alueen, enkä halunnut tehdä kahta blogia. Minulla nuo harrastukset kietoutuvat tavallaan yhteen.

  VastaaPoista
 6. Mukava kukkapenkki kun hyönteisiä on ajateltu. Minullakin on nyt suunnitteilla perhosia varten oma pieni "kukkaketo". Ainakin osittain tulee varmaan juuri noita samoja kukkia. Toivotaan tosiaan sadetta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyönteisiä tarvitaan tosiaan. Toivottavasti kukkapenkkisi houkuttelee paljon perhosia.

   Poista

Kommentit tervetulleita!