sunnuntai 29. heinäkuuta 2018

PunaistaTämä Leena Renkon suunnittelema Kuplatytöt kangas oli pitkään kangasrekissäni odottamassa ompelua. Kuumuus on vienyt aloitteellisuuden vähän kaikessa. Kankaan tullessa oudoksuin ensin tuota punaisen ja vaaleanpunaisen yhdistelmää, mutta kankaan tullessa esiin aina korin päällimmäisenä tajusin, että pihassahan minulla on juuri tällaisia yhdistelmiä enemmän tai vähemmän tarkoituksella. Tuo kuvan käenkukka taitaa olla punaisista ärtsyin, mutta vaaleanpunaisiakin löytyy paljon. erityisen paljon punaisen sävyjä on kaksivuotisissa kukissa.

Tänä vuonna uusia punaisia on ilmestynyt kesäkukkien myötä, yllä olevan nimeä en tiedä, koska pakkauksessa ei ollut listaa kasveista. Blogissa Pihapiian tontilla kyseltiin vähän samanlaisen, belgialaisen pakkauksen perään. Ihastuin erityisesti näiden pillikkeiden(?) hentoon viehätykseen. Vähän saman tyyppisiä näytti olevan Jaanankin pakkauksessa. Suomessa en muista nähneeni tämän tyyppisiä kasveja kesäkukkien siemenissä, enkä tälle nimeä löytänyt. Nuo kurkun näköiset nuput, joita ihmettelin viimeksi olivat tietysti unikkoja toinen toistaan kirkkaamman punaisia. Oli siinä ötököillä ihmettelemistä. Ja toden totta löysin pihalta yhden leppäkertunkin, joiden puutteen takia pakkauksen ostin. Paketin päällä oli kuva yhdestä leppäkertusta... niin kuin lasten toinen mummu totesi.


Mekko on tehty Ottobren 3/2018 kaavalla, mittasuhteet olivat mielestäni vähän oudot. Sen näkee sitten, kunhan mademoiselle tulee käymään, ainakin värit ovat hänelle mieluisat. Kankaan kuvissa olisi voinut olla mallina molemmat tyttärentyttäreni ja pojan koira ( pienempänä) :-).

Äkkiä laskien löysin pihastani 14 punaisella kukkivaa kasvia ja siinä ei ole vielä yksivuotiset mukana. Alla vielä kuva kesäköynnöksestä, joka jälleen toistaa
vaaleanpunaista. t. HennaMar

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita!