tiistai 25. joulukuuta 2018

Aina ei mene...

 


ämpäriin tai paremminkin ämpäristä pois. Ensimmäinen lyhty oli liian vähän aikaa pakkasessa, samoin toinen, kolmas halkesi ja neljäs taas oli liian kauan ulkona. Mutta kauniilta ne silti näyttävät iltahämärissä. Tänä vuonna lumiset päivät osuivat juuri joulun aikaan ja sain takin kuvatuksi.

 Aikaa kului, mutta olen kyllä ihan tyytyväinen lopputulokseen. Tilasin ensin Fabermixin kaavan, mutta mielestäni paksu kangas ei siihen oikein soveltunut ja niinpä tilasin fagert.se-palvelusta Burda-kaavan 6486. Muokkasin kaavaa kevättakin ompelusta oppineena itselleni sopivaksi. Kangas on Alghero ja ostettu Jättirätistä. Siellähän ei kankaissa ole mitään merkintöjä, mutta koska kyseessä oli pakan loppu löysin pahvista kankaan nimen ja kankaan netistä saksalaisen kangaskaupan kuvastosta. Kankaassa on päälipuolella tweed-kuvio ja yksivärinen sisäosa. Vuori on tikkikankaasta ja se samoin kuin tekoturkis, joka on Eurokankaasta, oli yllättävän helppo ommeltava. Paksu päälikangas sen sijaan välillä tuskastutti. En ehkä olisi ottanut tätä kangasta, jos olisin ostaessani tiennyt, että siinä on kolmannes akryyliä, joka helposti nyppyyntyy, mutta eipä tällaisella paksulla takilla kauhean paljon ole käyttöä meillä. Lumi on taas sulamassa.
Amaryllisten kukinta osui myös sopivasti joulun aikaan, tosin ilman omaa osuuttani. En jostain syystä ole saanut sipuleita kesätettyä (? onko tällainen sana olemassa talvettaminen ainakin on?) seuraavaan vuoteen. Niinpä ostin uudet ja nämä matalampana sorttina pysyivät hyvin pystyssä.


Vuoden loppu lähestyy ja teen ehkä seuraavaksi koosteen tämän vuoden ompeluista. Mukavaa hämärän aikaa t. HennaMar

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos 💟🌸 Parina päivänä oli sen verran kylmä, että voin käyttää. Taas odotellaan pakkasia.

   Poista
 2. Tosi tyylikäs takki!

  http://enemmaninnokaskuinviisas.blogspot.com/?m=1

  VastaaPoista

Kommentit tervetulleita!