keskiviikko 9. tammikuuta 2019

Pohjapiirros


Myönnän, kuvan laatu on tosi heikko, mutta ehkä siitä kuitenkin näkee, että kyseessä on meidän keittiön ja olohuoneen pohja. Nuo ruksit ovat hyviä piilopaikkoja, joita lastenlapset etsivät naurunkiherryksen saattelemana. Ihan  uusi näkökulma meille ja pohjaan on sijoitettu myös minut, tuo silmän näköinen alhaalla, jota on välillä siirretty (olin ruoan laitossa). Karttaan voi siis piirtää liikkuvia kohteita ;-). Vaari katseli televisiota ja on tuo hämähäkin näköinen alimmassa kuvassa. Lapset tekevät eivät niinkään suunnittele, mutta itse mietin muutamia asioita viime vuodesta uuden vuoden suunnitteluun.
Viime vuonna tähän aikaan, mietin värin käytön lisäämistä ja olenhan niitä todella käyttänyt. Täytynee jo vähän himmata, lastenlasten kasvaessa heidänkin värimakunsa varmaan muuttuu. Päätin myös ommella enemmän joustamattomia, mutta se jäi vähemmälle, tein kyllä kolme takkia, joista kahdessa kangas on kokonaan joustamatonta.

Joustamattomaan kankaaseen on mukava tehdä tarkkoja yksityiskohtia, kunhan vaan malttaa käyttää aikaa. Seuraavia asioita viime vuoden ompeluksista opin/hoksasin:
  • peittaria voi käyttää erinomaisesti harsimiseen, ketjuommel on helppo purkaa
  • wonder-teippiä voi käyttää harsimisen sijasta pitkiinkiin kappaleisiin
  • nappien ompeluun kannattaa hankkia paksua lankaa, nopeampi ja kestävämpi tapa
  • kaavoja voi pilkkoa ja yhdistellä mielensä mukaan kankaisiin sovittaen
  • sömnometer, (SewMate) on mahtava apuväline sekä kaavoituksessa, leikkauksessa että ompelussa
Ensi vuodelle siis hitaampia ja tarkempia ompeluksia tiedossa. Elastaanittomia kankaita tosin on yhä vaikeampi löytää, tähän tarvittaisiin isompia ratkaisuja kuten muovin keräyksessä nyt ollaan tekemässä. Kirjoitin viime vuonna myös lisääväni blogiini enemmän puutarha-asioita. Olen usein yhdistänyt samaan tekstiin molemmat harrastukseni, koska ne arjessa limittyvät. Olen yrittänyt lisätä tunnisteet kaikkiin, toki blogin voisi jakaa, mutta silloin tuo saman tekstin sisälle kirjoittaminen ei oikein luonnistu.

Näillä mietteillä ensi vuoteen t HennaMar

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita!