maanantai 18. helmikuuta 2019

Kaksi ja puoli joustamatonta


ja puolitoista joustavaa. Jatkoin suunnitelman mukaan joustamattomien ompelua ja ompelin Mademoisellen jakun vakosametista. Vuori on kissakuvioista puuvillaa. Jakun kaava on jälleen vanhasta Ottobresta, Rebellious kymmenen vuoden takaa. Tätä ommellessa kyllä vähän karisi into joustamattomiin vaikka ne kierrätyksen kannalta olisivat parempia. Luulin jo osaavani yhtä ja toista jopa kaavojen muuntamisesta, mutta sehän onkin helppoa joustavilla, joustamattomilla se on minulle liian vaikeaa. Valmiin jakun nähdessään mies tuumasi sen näyttävän keskiaikaiselta vaatteelt. No ehkei sentään niin vanhalta, mutta 70-lukulaiselta? Samaan sävyyn leggingsit joustocollegesta vanhoja kaavoja matkien.
Tilasin Kangaskapinasta myös puuvillaisia collegekankaita teemaa jatkaakseni. Huomasin, etteivät totutut peruskaavat näihin käyneetkään. Lisäsin nostalgiseen auotopaitaan joustavat (!) vauhtiraidat resorista sivuille ja olalle neppilistan. Pöllöpaitaan ompelin sitten suosiolla joustavasta trikoosta hihat. Kyllä näitten joustavien tekstiilien jälkikäsittelyyn täytyy kehittää jokin menetelmä tai sitten täytyy löytää joustavuuten uusia kestävän kehityksen ratkaisuja. Niitä odotellessa täytynee tyytyä saatavilla oleviin kankaisiin t. HennaMar
4 kommenttia:

 1. Siistiltä näyttää. Lapsille on kiva tehä, mut aikuisille ei, minun mielestä. Aikuisilla tulee aina se kaavan sopimattomuus jostain kohista, enkä miä osaa sitä muuntaa.
  Muuten ois kyllä kiva taas joskus kokeilla jotain ompelujuttua. Heti kun menee pieleen, niin intokin lopahtaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tuosta autopaidasta on tainnut tulla lempipaita lapsenlapselle. Seuraavaksi aion kyllä ommella itselleni uhallakin. Kokeile joustavilla!

   Poista
 2. Kiva, kun kommentoit blogiini niin löysin tämän sinun ihanan blogin. Aloin heti lukijaksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa mukaan, pidän blogeista jossa on paljon eri aiheita niinkuin Sinun, johon liityin.

   Poista

Kommentit tervetulleita!