perjantai 1. helmikuuta 2019

Vanhanaikaista

 
Ompelin Mademoisellelle mekon joustamattomasta kankaasta. Minulla on vielä tallessa Ottobren vanhempia lehtiä ja niissä on vielä tällaisia vähän monimutkaisempia ohjeita kudotuille kankaille. Kankaassa on seersucker-tyyppinen rakenne, joka tosin vähän joustaa.Mekon kaava on Anna numerosta 4/2010. Ohje on huomattavan seikkaperäinen. Hauskaa  tällainen ompelu oli vaihteeksi, kun yksityiskohdat asettuvat helposti. Etutaskuissa on kyllä jokin laskuvirhe ruuduissa, kun toinen on korkeampi.
 
Tällainen vanhanajan mekko ei varmaan niinkään erotu muista tulevalla käyttäjällään. Ranskalaisilla kielialueilla lasten vaatteet näyttävät olevan konservatiivisia. Kirkkaanväriset joustovaatteet ovat enemmän skandinaavinen juttu. Ainoastaan yksityiskohtia tuli tähän enemmän, nyt kun niitä tarvikkeita on paljon, niin täytyyhän niitä käyttää. Nappeja on kahdenlaisia, koska näin ne riittivät ja pitsi on anopin kauan sitten lakanaan virkkaama. Hihojen pitsit ja rypytyksen lisäsin kaavaan.
 
 
Värierot kuvissa aiheuttaaa talven valo, ulkona kangas näyttää punaisemmalta, vaikka on oranssi- valkoinen. Seuraavaksi on vuorossa vakosamettijakku tuosta kukkakankaasta, mutta sitten aion palata nykypäivään ja surauttaa leggingsit. Kankaat ovat Rauman Jättirätistä. Ompelimisiin t. HennaMar.

4 kommenttia:

 1. Suloinen ja todellakin ajatotman tyylikäs! :)

  VastaaPoista
 2. Varmasti mukavaa vaihtelua itsellekin ommella vähän erilaista mallia välillä. Kaunis ja kauniit yksitityiskohdat mekossa. Mitä kokoa tämä olikaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tosiaan, kiitos. Koko on sovitettu hoikalle eli leveys 134 pituus 140.

   Poista

Kommentit tervetulleita!