keskiviikko 1. toukokuuta 2019

LempivärejäAiheet muuttuvat, mutta lempivärit pysyvät! Tyttäreni toi minulle pääsiäisenä keltaisia tulppaaneja kuten viime vuonna. Tällä kertaa kukat olivat vähän vaaleampia ja sointuivat täydellisesti Etelä-Ranskasta kauan sitten ostettuun pöytäliinaan. Viime vuoden keltainen taas toisti Marimekon pöytäliinakankaan sävyä. Iirikset olivat kasvaneet jo aika lailla yli pihassamme ja mies kaivoi ne pyynnöstäni ylös. Jaoin niitä osin käsin ja loput mies halkaisi lapiolla. Kasveista riitti pariin omaan maahan ja vielä naapureillekin. Toivottavasti lähtevät kasvuun. Luulen, että jaoin osan vähän liiankin pieneksi, saa nähdä. Kuvissa tuo jakaminen näyttää aina siistiltä ja helpolta, mutta tosiasiassa noitten valtavien juurimöttien käsittely on kaikkea muuta.


Tyttärentytär yhteistuumin isänsä kanssa tuunasi pyynnöstäni perintönä saatuun kukkapylvääseen lempivärejäni huoneen värejä mukaillen. En taida raaskia laittaa kukkia tuohon päälle, vaan asetan köynnöskasvin alempaan tasoon. Ompelin samalla kaavalla kuin Lumikello-paidan toisenkin kesäpaidan. Kangas on Poppanavakan tilkkutyökankaita, johon ihastuin välittömästi. Kangas on Fresh Eggs (:-o) by Dan DiPaolo, valmistaja Clothworks. Nuo perinteiset kankaat ovat hankalia vaatteisiin sovitettuna, koska kangas on kapeaa ja paljon jäi epämääräisiä tilkkuja. Taas sorruin liian leveisiin saumanvaroihin ja paidasta ei tullut yhtä hyvin istuva kuin edellinen, mutta kelpaa. Värit ovat niin mahtavia, 14 väriä, joista noin puolet keltaisen sävyjä.
Muita lempivärejä nuorimmalle lapsenlapselle, turkoosia ja toiset kesähousut vihreää. Collegehousujen kaava on Relaxed Fit, perusshortsit ovat vanhemmasta Ottobren lehdestä 3/3009, malli Bert. Molemmat kokoa 104. Silityskuvat muistaakseni Porin Nappi ja Nauha, vihreä kangas, vähän joustava puuvillakangas, on paikallisesta Eurokankaasta ja turkoosi muistaakseni Kagaskapinasta.


Ensimmäiset ruukkuistutuksetkin on jo laitettu. Minulla ei ole kovin hyviä kokemuksia keväällä istutettavista sipuleista ja mukuloista, mutta ostin kuitenkin pari pakkausta keltaisia freesioita ja valkoisia lukkililjoja. Pihassa tapahtuu nyt koko ajan ja mieli tekisi laittaa enemmän ruukkujakin, mutta tulossa on taas kylmiä öitä. Kevätvalosta nauttien t. HennaMar

2 kommenttia:

Kommentit tervetulleita!