perjantai 31. toukokuuta 2019

Matkatuomisia


... kuinka ollakaan kankaita ja kukkien siemeniä. Kävimme pitämässä esikoistyttären lapsia Kööpenhaminassa, jossa tytär oli työmatkalla. Näkymä on asuntomme ikkunasta Frederiksberg:ssä. Täytyy sanoa, että kadehtien katsoo tanskalaisten rentoa olemista. Alueella oli kahviloita ja putiikkeja ja lisäksi vielä ostoskeskus, noin parin-kolmen kilometrin päässä keskusasemalta. Frederiksberg on ollut oma kuntansa, voi silti olla vielälin, siitä päätellen, että visitCopenhagen-palvelussa haku lasten leikkipaikoista ei antanut tälle alueelle yhtään vinkkiä, vaan ne täytyi hakea erikseen. Tanskassa  ekologinen elämäntapa näkyi paitsi pyöräliikenteenä myös ruokakaupoissa, oli pelkästään luomukauppaketjuja ja ostoskeskuksen ruokavalikoimastakin suuri osa oli niitä. Asunto oli hotellipalvelun kautta, mutta ilmeisesti airbnbn, koskapa omistajien tavaroita oli kaikkialla. Tuntui oudolta ja vähän haikealta katsella tavaravalikoimaa, josta päätellen omistajapari on vähän meitä vanhempia. Osa tavaroista oli selvästi muistoja, osa huolella sisustukseen valittuja.En ehtinyt Köpiskessä kangaskauppaan, mutta Malmö:ssä kävin Stoff&Stil-myymälässä valitsemassa syntymäpäivälahjaa varten kankaan ja samalla ostin myös paitakankaan Automiehelle.  Mademoisellen toive oli vaaleanpunaista ja leppäkerttuja ja niitähän löytyi :-).


Simenet ostin Flyinge:stä paikallisesta taimitarhasta. Luomua nämäkin paitsi nuo kehäkukat. Ostin tarkoituksella minulle oudon toimittajan (Impecta) siemeniä vaihteeksi. Ostin myös tuon lehden, joka tosin lähinnä on Nelsonin siemenluettelo. Auringonkukat laitan huomenna ruukkuihin ja ompelukin on käynnistynyt.Matkamme aikana Suomessa oli helleaalto ja palattuamme kukinta oli alkanut yhtä aikaa kaikkialla pihassa. Valitettavasti haapojen räjähtävä kukinta oli myös alkanut ja ensin piha oli täynnä siemenhaituvia ja sitten norkkoja, joita mies on haravoinut saaveittain. Eipä ole tällaista ennen nähty,  johtuu kuulemma viime kesän helteistä? Piha on muutoin kauneimmillaan nyt t. HennaMar

2 kommenttia:

 1. Kyllä koivussakin oli yllättävän pitkät norkot ja paljon.
  En ole aiemmin nähnyt noin täynnä olevaa koivua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on vain yksi koivu pihassa, enkä ole sitä niin katsellut. Toivottavasti kaikki puut eivät ole saaneet ekstra voimaa viime kesästä. Seuraavaksi kukkivat nimittäin männyt.

   Poista

Kommentit tervetulleita!