tiistai 12. marraskuuta 2019

Joulupukin säkkiin
Seinöjoen messuilta ostamani kankaat muuntuivat paidoiksi. Lentokonekankaasta ompelin molemmille pojille. L.A.P.-paidan koristelin tähtikankaalla ja tunnuskirjaimilla. Monsieur F.F. sai paitaansa taskun ja heijastavan tähden. Koska kangasta oli vain puoli metriä, tein kumpaankin paitaan hihat velourista. Kokeilin hihansuiden kääntöön helppoa menetelmää, jossa vain käännetään hihansuu kolminkerroin ja vedetään saumurilla. Tuohon nukkakankaaseen se uppoaa hyvin ja on helppo ja nopea tehdä. Lentokone on miehen lapsuuden aikainen. 


Toimeliaan valitsemaa kangasta oli vain 60 cm, joten tein paidan tällä kertaa vain hänelle. Mademoisellen joululahja on jo valmistuksessa sekin. Vaikka kaikissa paidoissa oli haasteena pieni kangasmäärä, hyvin ne sittenkin onnistuivat ja mikä parasta, kankaasta jäi vain olemattomia tilkkuja.

Kuvassa näkyvät ompeluapulaiseni ikäjärjestyksessä. Tuon Husqvarna Vikingin tilasin joskus Ruotsista ja se taitaa olla minun elämässäni neljäs sähköompelukone. Nykyisin huollatan koneet säännöllisesti, mutta aiemmin se aina jäi enkä muutenkaan tainnut kohdella edelleisiä hyvin, kun ne kaikki ajan mittan menivät rikki. Tuo tilaaminen harmitti jälkeenpäin, kun kuulin Huskylock-saumurin ostaessani, että paikallinen liike siihen aikaan huolsi heiltä hankitut koneet ilmaiseksi. Saumurin hankin, kun ensimmäinen lapsenlapsi syntyi, peittarin taas, kun pojalleni opettajakoulutuksen käsitöissä tehtiin edullinen tarjous. Peittarin kanssa alku oli todella takkuamista, mutta huollossa ilmeni, että vika ei ollut koneen. Olin  vahingossa ajanut joskus nuppineulan päältä ja pienen pieni nuppineulan pään muru aina välillä jumitti koneen. Onneksi se löytyi huollossa. Kuten joskus kirjoitin peittari on kätevä myös harsintaan,koska silmukkaketju on helppo purkaa.  Se myös selviää paksuistakin kankaista nikottelematta. Koneen vapaa varsi on liian paksu, mutta onneksi lapsenlasten vaatteetkin ovat yhä isompia ja aina voi muuttaa työjärjestystä. Kaikki koneet ovat jatkuvasti käytössä, onneksi on oma ompeluhuone. t. HennaMar

2 kommenttia:

  1. Hei tulin vierailulle. Sinulla on kiva blogi. Hyvin sait upeat paidat aikaiseksi vaikka kangasta olikin niin vähän. Minun ompelukoneeni on Singer tavallinen kone millä voi kyllä tehdä jousto- ompeleita. Se on kuule jo yli kolmekymmentä vuotta vanha ja vielä toimii. Mukavaa varmasti on tuottaa iloa ja apua vaatehankinnoissa kun on useampi lapsenlapsi. Minulla niitä on kaksi. Tervetuloa kurkkaamaan minunkin blogiani. Minulla on puutarha blogi mutta talvella kun puutarha hiljenee niin postaan käsitöistä, sisustuksesta ja leipomisesta jms.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiva kun kävit. Blogisi onkin minulle tuttu, koska olen myös pihatarhuri. Näitten blogien jakaminen tiettyihin ryhmiin on vähän hassua, ja bloggailen samoin muutakin kuin ompeluksia.

      Poista

Kommentit tervetulleita!