torstai 9. huhtikuuta 2020

KesäpaitojaOmpelin puuvillasta kesäpaitoja lastenlapsille. Tytöille kevään väreissä ja pojille vanhoja autoja. Aika hyvin karisi luulot omista taidoista. Luulin tällä kokemuksella osaavani ommella paitoja tosta vain surauttamalla, mutta eihän se niin käy joustamattomilla kankailla. Olin unohtanut miten  tarkkaa työtä erityisesti leikkaaminen on. Joustavilla kankailla ei ole niin sentin tarkkaa ja olen myös oppinut muuntelemaan kaavoja tilanteen mukaan. No aika monta kertaa sain purkaa varsinkin noita poikien paitoja, jotka tein ensin. Sopivan kankaan etsiminen oli jo työlästa. Ehdin jo tilata toisen kankaan, mutta se oilikin loppu ko. kaupasta ja niinpä tilasin kankaat uudestaan PeeKaa-tuotteesta. Nämä puuvillat olivat vähän turhan paksuja varsinkin tuo vihreä, mutta hitaasti puurtamalla sain paidat aikaana. Kaavana  Ottobre Apple (3/2010), jolla tein aikanaan L.A.P.:n itselleen matkalla valitsema mieluinen kangas (klik) Toivottavasti tästä tulee yhtä  mieluinen, Monsieur FF rakastaa autoja, joten eiköhän tämä käy.

Tyttöjen paitatunikan kaava on Ottobre numerosta 1/2020. Tämäkin kangas oli juuri tähän malliin hiukan paksu, vaikka onkin taipuisaa ohuehkoa puuvillaa. Tilattu Kangaskapinasta. Nämä onnistuivat jo paremmin. Kangas ei ihan riittänyt kahteen, joten lisäsin Mademoisellen paitaan helmaröyhelön Toimeliaan hamekankaan paloista, kangas aikanaan tuotiin samalta matkalta. 

Pihalla riittää touhua ja mies on ollut ahkerana jo monta päivää. Kaipailin uutteria pieniä apulaisiani, pihalla olisi paljon hyödyllisiä tehtäviä. Ei nyt sitten tule pääsiäis-vieraita eikä päästä nuorimman lapsenlapsen synttäreille. Täytynee lähettää nämä paketteina ja toivoa, että tilanne muuttuu kesään mennessä. t. HennaMar


4 kommenttia:

 1. Oi, täälläkin ihania paitoja. Oikein kauluspaitoja! Ompeleminen on mukavaa ja hyödyllistä...

  VastaaPoista
 2. Onpa upeita poikien paitoja. Mä kattelen niitä kun meillä on kaksi pientä poikaa jotka tykkäis autopaidoista. pian ovat siinä vaiheessa että kaikkea ei panna päähän mitä tämä mumma ostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu täälläkin, aika tarkkaan saa miettiä.

   Poista

Kommentit tervetulleita!