sunnuntai 20. joulukuuta 2020

Erilaisia kankaita 2

 


Erilainen on kyllä sana, joka on saanut ikävän kaiun tänä vuonna, mutta menkööt nyt, kun aiemmin jo kirjoitin 1-osan tällä otsikolla. Ompelin Fonzie-takin L.A.P.:lle Ottobren kaavan mukaan. En tosin nahasta, vaan ulkoilukankaasta. Shelby Outdoor oli minulle uusi tuttavuus, kankaat toimitettiin nopeasti. Sen sijaan resorien toimituksessa oili ongelmia. Kankaita.com hyväksyi tilaukseni, mutta sitten osoittautui, ettei tilaamiani raitaresoreita ollutkaan saatavilla ja toimitus siirtyi ja siirtyi: lopulta tilasinkin resorit suomalaiselta kangasmyyjältä. Tämä resorityyppi tuli tänne vähän myöhemmin kuin Keski-Eurooppaan. Koska jakku on vuorattu, laitoin kuitenkin hihoihin perusresorin, jonka olin korvaavana ensin tilannut. Muutoin olisi hihansuun pystysauma jäänyt näkyviin, vaikka kai se sitten on niin tarkoitettukin. Helmaresorin kiinnitys oli helppo, koska Fonzie-takissa on noi vahvikepalat vetoketjua varten. Muutenkin kaava oli helppo ja kiva ommeltava, koska taskutkin tulevat saumoihin. Kankaat vain eivät olleet saman vahvuisia, kun valitsin ne värin mukaan, joten jouduin käyttämään kovikekangasta tuossa oranssissa. Tein jopa tereen itse.
Toimeliaan tunikan kaava taas on Girl Trip - kirjasta. Tämä oli yksi neidin valinnoista sisällysluettelokuvasta, jonka lähetin. Kangas on hyvin ohutta babycord-samettia, mutta ehkä kuitenkin hivenen paksu tähän malliin. Ompelin myöhemmin vielä tuohon leveään vyöhön keskiosaan silkkipalan nurjalle puolelle, koska vyö on tarkoitettu kahteen kertaan ympäri. Sametti on paikalliselta, Niukkinen Oy, ja silkin palan tilasin Silkkituonti Sorri:lta. Kankaat siis kokonaan ilman joustoja, kirjan malli oli tehty pellavasta, joka olisi ollut ilmavampi. 

Meillä täällä länsirannikolla on edellen maa mustana ja tunnelimainen olotila, kun aina saa pitää valoja. Onneksi niitä remontin jälkeen riittää. t. HennaMar




2 kommenttia:

Kommentit tervetulleita!