keskiviikko 6. tammikuuta 2021

Keskeneräisen keskiviikko ja perusompeluja

 


Joskus myös ompelut jäävät odottamaan 'aikaa parempaa'. Minulle usein käy niin, kun kyseessä on vaate itselle. Näistä puuvillakankaista olisi tulossa paitapusero muokattuna kahdesta Ottobren kaavasta, mutta jostain syystä työ ei vain tunnu etenevän. Olen tämän työn aloituksen jälkeen tehnyt jo kolme muuta paitaa ja nyt olisi tarkoitus vihdoin ommella tämä valmiiksi (uuden vuoden lupaus).

Hupparin ompelin kyllä jos syksyllä kuten kuvan taustasta näkyy ja se lähti joululahjaksi Toimeliaalle. Hänellä on syntymäpäivä pian ja niinpä ompelin tähän pakettiin vielä hevospaidan aiemmin ompelemani samettitunikan lisäksi. Pikkuveljelle samassa paketissa tiikeripaita. Ensimmäisen kerran emme ole läsnä Toimeliaan synttäreillä ja se tuntuu kyllä tosi kurjalta. Joulua ennen näimme sentään pikaisesti lahjoja luovuttaessamme. Kahvin juonti kylmällä parkkipaikalla ei kyllä vastaa mielikuvaa piknikista, mutta minkäs teet.

Vielä omaa paidan ompeluani väistellessäni ompelin miehelle t-paidan Kangaskapinan ennakkotilauskankaasta. Ihan ei kangas ollut sellainen kuin mielikuvassani ja kangas oli vähän kapea, joten maailman valot ovat vähän sivussa varsinkin selässä. Toisaalta nyt tuli tehtyä miehelle sopiva paidan kaava muokaten Ottobren yöpuvun paitakaavasta, jotan jatkossa ompeleminen onnistuu helposti. Tuota tiikeriraporttia tilasin siinä ajatuksessa kokonaisena, jolloin kuvia on kaksi. Mutta ensin siis oman paidan ompelu.


Joulukoristeet purettiin tänään, tottahan näin loppiaisena. Tänään oli hiukan valoisampi päivä, mutta auringon paistetta kovasti odottelen t. HennaMar

1 kommentti:

  1. Kivoja ompeluksia! Minulla jää usein keskeneräisiä ompelutöitä ja joskus palaan niihin ja saatan loppuun, joskus ihmettelen, että mitähän olin oikein tekemässä... Meillä jäi joululahjat vaihtamatta vanhempieni ja sisarusteni kesken ja lapsilla ensimmäistä kertaa joulu ilman isovanhempia. Olihan se outoa, mutta ainakin turvallisempaa kaikille. Kiitos linkityksestä haasteeseen ja hyvää vuoden jatkoa!

    VastaaPoista

Kommentit tervetulleita!