lauantai 17. huhtikuuta 2021

Kevään aikaan

 

Hauskasti Königreichin kankaan värit ovat kuin suoraan krookuksista ja lisänä vielä taivaan sininen. Vuosi on taas kulunut ja on aika lähettää kevään synttäripaketti. Tämä toppitunika tosin on isolle siskolle eikä päivänsankarille.


Nyt kun on aikaa, luin mielenkiintoisen kirjasen itse ajan olemuksesta. Kirjoittaja on minulle ennestään tuntematon, mutta hän näyttää pitävän yhdessä kirjan kuvittajan kanssa yhteistä blogia EyeOnArt. Molemmat tekijät ovat suomalaisia Aasian taiteen tuntijoita ja tässä kirjassa kuvataan ajan käsitettä niinkuin se on ymmärretty historiassa alkaen ajasta ennen ajanlaskua ja myös eri kulttuureissa ja ehkä tulevaisuuttakin ennakoiden. Aihetta on laajasti käsitelty ja paljon oli minulle uutta tietoa esim, että suomen kielen lounastaminen tarkoittaa ruokahetkeä auringon paistaessa lounaasta eli määrittelystä ennen kelloja. Toki muutama ihmeellinen kellokin oli kirjassa kuvailtu mm. Mannen Jimeishou ja Corpus Clock Ajan syöjä, josta piirros kirjassa on mainio. Vaikka kirja tuo monessa kohtaa esiin, että aika ei ala eikä pääty ja se useimmiten on ymmärretty kehänä niin loppuun on piirretty Maailma aikajanalla, josta löytyy useitakin eri aikoina eri kulttuureissa määriteltyjä ajan alkamiskohtia. Kirja osui silmiini kirjastoon varauksia tehdessäni eli netin kauttakin voi poimia mielenkiintosia uutuuksia. Kirjassa kerrotaan kuinka  tähdet ja planeetat sekä niiden muodostamat kuviot ovat olleet aina kiinteä osa ajan käsitettä ja määrittelyä ympäri maapallon. 

Tähtikuvioita on tässä syntymäpäiväsankarin puvussakin. Kuusi vuotta täyttävälle tein ihan vaan collegepuvun, kankaat Kangas-Mallasta.  Pakettilähetykseen täytyy toki lisätä joitain 'oikeitakin' lahjoja pehmopakettien lisäksi. Ensimmäisen rokotteen olemme saaneet, joten nyt voi jo toivoa tapaamista ehkä kesällä. t. HennaMar

2 kommenttia:

  1. Olet tehnyt kauniita ja lämpimin ajatuksin paketteja pikkuiselle päivänsankarille. Olipa mielenkiintoinen kirjaesittely, tämä nippelitieto lounasajasta jäi kyllä mieleeni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Sanojen merkityksistä on mielestäni hauska lukea. Hesarissa oli joskus artikkelisarja niistä ja sieltä jäi monta jännää tietoa mieleen.

      Poista

Kommentit tervetulleita!