keskiviikko 12. toukokuuta 2021

Alkuja

Koskapa kevät pysähtyi huhtikuuksi, pihan vehreytyminen pysähtyi. Kuvan silmut on kuvattau eilen 11.5., tänään näyttää jo toisenlaiselta lämpöaallon vuoksi. Puuvartiset näyttävät selvinneen hyvin talvesta, kaikista perennoista ei voi olla vielä varma. Myöskään kasvilaatikon talvikylvöissä ei vielä näy paljonkaan taimia saa nähdä tuleeko niitä vielä.

Ompeleminen on myös ollut tauolla. Aloin ompelemaan vanhojen pussilakanoiden ehjistä osista tyynyliinoja, kun saumurini alkoi tehdä ihan outoa tikkiä. Kun uudelleen langoitukset ym. temput eivät auttaneet, veimme koneen korjaajalle. Kuinka ollakaan, kun konetta liikkeessä testattiin se teki tikkiä ihan ok. Jätin kuitenkin saumurin huollettavaksi. Kun kahteen viikkoon ei kuulunut mitään, soittelin perään. Huolto oli tehty ihan tavanomaisesti ja vasta konetta testatessa olikin huomattu, että paininjalasta oli toinen silmukkaa muodostava piikki poikki. Uuden osan metsästys ei kuulemma ollutkaan helppoa, koska saumuri on noin 15 vuotta vanha. Harmitti, kun muutenkin on ollut mietinnässä saumurin vaihto, kun sillä on niin paljon ommeltu. Tosin nämä ompelulaitteet taitavat olla siitä poikkeuksellsia, että ne kestävät muita kodinkoneita kauemmin. No uusi jalka löytyi ja maksoi 15 € + huolto. Mieskin totesi konetta hakiessa, että tämä sai olla viimeinen huolto eli saumuroin sen, mitä tällä huollolla onnistuu ja sitten on edessä uuden koneen valinta. Kierrätystyynyliinat ovat nyt valmiina, tuo ketunpää tyynyyn odottaa aikaa, jolloin pääsemme valitsemaan uutta sohvaa olohuoneeseen. (Tilasin kangaspalan kyllä vahingossa, kun luulin trikoiseksi.)


Niinhän siinä sitten kävikin, että 'jouten ollessani', kun pihallakaan ei ollut tekemistä, tuli tilattua aika monta kangasta. Kuvassa kankaita sekä lastenlapsille että mekkokangas itselleni. En oikein osaa toimintamallia, jossa useita vaatteita leikataan ensin ja sitten ommellaan. Ainoastaan Mademoisellen brodyyripaita tuli kaavoitettua ja leikattua osittain. Nyt riittää leikattavaa ja ommeltavaa, mutta taidan odottaa ensin, että minikesä menee ohi. t. HennaMar

 

4 kommenttia:

 1. Mietiskelin mielessäni,mistähän kuvan kankaasta oma mekkosi tulee..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukkakangas vasemmalla, jos en muuta mieltäni (vähän iso kuvio...)

   Poista
 2. Noiden pienten nuppujen ja alkujen kuvaamisesta saan itsekin virtaa. Ne ovat jotenkin niin voimaannuttavia. Hyvä kierrätysidea ommella vanhoista pussilakanoista tyynyliinoja. Meillä ainakin pussilakanat kuluvat epätasaisesti, menisi hyvää kangasta hukkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myös heleät vihreät sävyt ovat ilahduttavia, nyt tuota vihreätä riittää, kun on satanut paljon. Lopun lakanakankaan käytän mekko mallin testaukseen.

   Poista

Kommentit tervetulleita!