torstai 11. marraskuuta 2021

Kaavakokeilu ja ompelua ilman kaavaa

 

Kävipä nyt ensimmäisen kerran, että tilatessani kaavan luottotoimittajaltani,  fagert.se, sieltä tuli viesti, että kyseistä kaavaa ei ollut minun kokoani varastossa.  Toimitusaika olisi arviolta 2-3 viikkoa, mutta koska olin kankaan jo tilannut, suostuin vaihtoon. Uusi jakun kaava on JALIE 3677 HÉLÈNE. Tässä tapauksessa osoittautuikin, että varakaava oli täysosuma. Normaalisti tuskin tuolta toimittajalta olisin tilannut, koska heillä näyttää olevan pääasiassa liikuntavaatteiden kaavoja. Myös kangas, jonka tilasin Kangas-Mallasta osoittautui helposti ommeltavaksi ja jakusta tuli kerralla sopiva! Solkea kaipaisin tuohon eteen, mutta se tulee varmaan jossain vaiheessa ostettua.


Sitä enemmän olikin sitten vaikeuksia silkkipuuvillan kanssa, jonka tilasin Tyylimekosta. Kuvittelin, että puuvilla tekisi kankaasta helpommin käsiteltävän, Eipä tehnyt. Ajattelin myös, etten tarvitse kaavaa, vaan kopioin mallin silkkisestä matka-aamutakistani. Eipä toiminut. Liukkaiden kankaiden kanssa mittailu oli hankalaa ja tuollaista kangasta on ikävä korjata. Vielä tuossa kuvausvaiheessa huomasin, että olin ommellut sisemmät kiinnitysnauhat väärin. 

Jakkukaavalla teen varmaan toistekin, jos joku kaipaa Jalien kaavoja niin niitä näyttää Suomessa myyvän Jyväskylän kangaskauppa. Ompelemisiin t. HennaMar


4 kommenttia:

 1. En ole tajunnutkaan, että kaavoja myydään netissä. Lienenkö boomeri?
  Hienoa, että vaihtokaava toimikin yllättävän hyvin ja olit tyytyväinen. Jalie on minulle aivan uusi tuttavuus. Aina oppii.
  t. Puikko, koukku ja ompelukone

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kai meistä jokainen on jossain suhteessa boomeri. Itse tilaan kaavat tuolta tutulta toimittajalta, vaikka nehän voisi tilata suoraan valmistajilta. Parasta tässä on, etten aikaisemmin ole uskaltanut ommella kallihkoja neulekankaita ja nyt minulla on toimiva kaava.

   Poista
 2. Minä olen niin boomeri, etten edes tiedä mitä tuo sana oikeasti tarkoittaa ;D ;D
  Jakku näyttää ryhdikkäältä ja onnistuneelta. Ei tuossa aamutakissakaan(?) ole kuvan perusteella vikaa. Kaikki ei tietysti näy ja ompelija tietää mitä tuli tehtyä ;) Tsemppiä sullekin uusiin kokeiluihin. Ja voin niin kuvitella tuon ilman kaavaa -jutun, kun olen itsekin sitä yrittänyt (ja epäoniistunut) niin monta kertaa ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. OiskoHan kalkkis omassa ikäluokassani tutumpi nimitys?
   Ei tuo Kaavaton ompelu tosiaan ole helppoa, mutta kyllä tuo ihan käytettävä vaate on nyt. Olen yrittänyt opetella kaavojen muokkausta, mutta se tuntuu joskus vielä hankalammalta.

   Poista

Kommentit tervetulleita!