lauantai 18. joulukuuta 2021

Vielä jouluksi

 

Saatiin kahden tunnin jonotuksella kolmas rokotus pop-up-pisteestä. Päädyimme jonottamaan, kun muutoin rokotus olisi ollut vasta tammikuun puolessa välissä.

Joulu alkaa olla valmisteltu, joululahjat on jo paketoitu ja  lähetetty/noudettu. Tänään käytiin vielä vaihtamassa lahjat toisen tyttären perheessä (ja syömässä erinomaista kalasoppaa ynnä joulukakkua). Kotona pieni kinkku on jo jääkaapissa ja kuusikin on pihalla odottamassa. 


Ompelin itselleni jouluksi mekon Named Lexi A-line kaavalla, josta aiemmin tein Kokka-mekon. Kangas on Punto di roma eli Romanit jerseytä Kangas-Mallasta. Neulos oli mielestäni kyllä tähän tarkoitukseen liian raskasta, vaikka valitsin sen netissä näkemäni kaavan toteutuksen perusteella. Nyt en tuota linkkiä löytänyt, mutta luulen, että siinä kangas oli ohuempaa laatua. Muokkasin laskokset vähän toisin kuin alkuperäisessä kaavassa, että ne asettuisivat paremmin. Väri on tosi kiva vihreä ja anopin virkkaus ja rintakoru sopivat niinkuin olin ajatellut.

Miehelle ompelin vielä toivelahjan eli yöpuvun. Kuvioitu kangas on sopivasti  nimeltään Hiljaisuus (Mainelakeus) ja se on tilattu Lempikangas-nimiseltä uudelta kangasyrittäjältä. Tuo iso pahvilaatikko taustalla sisältää yhteisesti tilatun joululahjan :-). Nyt saa ompelu riittää vähäksi aikaa, vaikka Toimeliaan syntymäpäivä on kyllä heti tammikuussa. Rauhoittavaa joulun odotusta t. HennaMar

4 kommenttia:

 1. Hienoja ompeluksia sinulla syntynyt. Minulla tuo to -do -lista vielä odottelee ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Yritän pitää listassa vain paria vaatetta kerrallaan, niin toteutuu usein 😁

   Poista
 2. Kivoja jouluompeluita. Onnittelut myös koronakolmosesta. Meillä ei kolmosta saa ilman ajanvarausta ja minulla on aika vasta tammikuun puolella. Toivotaan, että tästä joskus päästään, vaikka juuri luin kaavailuista neljännen rokotuksen suhteen.
  Ihanaa joulua sinulle ja läheisillesi.
  t. Puikko, koukku ja ompelukone

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Luulen, että määräaikainen rokottaminen jatkuu ehkä vuosia. Mutta sitten eletään niin.

   Poista

Kommentit tervetulleita!