lauantai 5. helmikuuta 2022

Kympin paitapusero

 

Tilasin Eurokankaan Vitosen päiviltä myös puuvillakangasta pari metriä ja ompelin itselleni paitapuseron. Kaavan yhdistelin Ottobren kaavoista ja paidasta tulikin juuri sellainen kuin halusin. No, kaulus ei ole ihan sitä, mitä kuvittelin, mutta muuten ja on mukava päällä. Toivon mukaan kestää yhtä kauan kuin yli parikymmentä vuotta sitten ostamani vihreä puuvillainen paitapusero. Ehkä vähempikin kestävyys riittäisi ;-). Tämä 100 % puuvillakangas on keskipaksua ja sellaista vähän karheaa. Pesin kankaan ennen ompelua eikä se pahemmin rypistynyt (kuvassa näyttää ryppyiseltä, laiska kuvaajan asettelu). Joskus halvoissa kankaissa on jokin viimeistely, joka pesussa häviää ja tuloksena on rättimäinen kangas. Näin on mielestäni erityisesti viskooseissa.  Napit löytyivät kotoa. Mies osti joskus muutama vuosi sitten hyvää hyvyyttään kirpparilta kaksi lasipurkkia nappeja. Värejä on tasan kaksi, koko kaikissa sama ja yhteensä niitä lienee muutama sata kpl. Vihreä, tuollainen himmeähkö sammaleen vihreä on toki lempivärini, mutta ehkä ihan kaikille ei löydy käyttöä.

Kuvasin paidan perintökeinutuolissa, joita meillä on kaksi. Ylen Aarrepaja-ohjelmasta opin, että malli on Ballerina, suunnittelija Esko Pajamies. Tuolit ovat kokeneet kovia mm. koiranpennun pureskelua. Alunperin ne olivat musta ja valkoinen, mutta yläkerran remontissa saivat vaaleansinisen värin. Kuten korjausohjelmassakin todettiin, ne on ilmeisesti osattu tehdä todella hyvin, yksikään pinnoista tai muista liitoksista ei ole näissäkään löystynyt. Kestävät varmaan ainakin toiset kuusikymmentä vuotta.


Nyt on taas tulpaaniaika ja tilasin ruokakaupasta 15 kpl:n sekakimpun, tosin siinä kyllä oli vain 14. Kaunis joka tapauksessa. En ole vielä aloittanut taimikasvatusta ja talvikylvötkin ovat tekemättä. Saas nähdä saanko aikaiseksi, pihalla on nyt kyllä lunta reilusti ja taas suojasäätä. Seuraavaksi ajattelin jo suunnitella kesävaatteita ja tilata kesäkukkien siemeniä. Iloista kevään odotusta ! t. HennaMar

5 kommenttia:

 1. Hyvännäköinen pusero siitä tuli. Puuvillakankaat kannattaa kyllä aina pestä, koska voivat kutistua. Napitkin ovat aivan nappiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen oppinut vähitellen, ett kaikki kankaat kannattaa pestä, vaikka se lisää työvaiheita ja joskus hankaloittaa leikkaamista.

   Poista
 2. Kyllä tuosta ainakin ulkonäön perusteella voi antaa kympin arvosanaksikin :) Hintansa väärti. Minulla olisi jo kangas, vaan ei kaavaa piirrettynä. Ompelu on nyt hetkellisesti (toivottavasti) tyssännyt johonkin.

  VastaaPoista

Kommentit tervetulleita!