tiistai 22. maaliskuuta 2022

Esikkoja odotellessa

 

Tyttäreni toi minulle vähän erikoisemman esikon talvilomalla. Valkoiset kukat muuttuvat vähitellen violeteiksi. Myös lehdet ovat kiharammat kuin pihaesikoillani. Pihalla olen jakanut kirkuvan punaista esikkoa ja istutin sinne myös joku kevät keltaisen, joka yllättäen muuttui punaiseksi sekin. En tiedä vaikuttaako valo tai ravinteet, joita kasvihuoneilla käytetään. Aion kuitenkin istuttaa tämänkin keväällä maahan nähdäkseni menestyykö ulkona. Esikot tulevat lähes ensimmäisinä perennoista ja kukkivat pitkään.


Tilasin jälleen Korpikankaalta siemeniä. Mukana on myös pari perennaa, joille ajattelin kokeilla talvikylvöä. Sormustin- ja tulikukkaa voisi toki kokeilla kylvää suoraan maahankin. Tulikukkaa pihassa on peruskeltaisena, joka on itsestään ilmestynyt. Sormustinkukkia sain aikanaan työkaverilta ja niitä ilmestyy joka vuosi joskus enemmän joskus vähemmän. Valkoisia olen kylvänyt, mutta niitä on tullut vain noin yksi vuodessa. Heinää ajattelin kylvää ruukkuun. Ruukussa kasvatan myös revonhäntää ja kirjavaa kohtalonkukkaa kuten jo  monta vuotta. Omavaraisia meistä ei ainakaan minun viljelmilläni tule, niin huonosti ovat kasvilaatikkoviljelmät toimineet, mutta taas yritetään :-).

Toistaiseksi piha on vielä lumen ja jään vallassa. Ompelussa on ollut taukoa, kun postilähetykset tuntuvat jumittavan. Valoa nyt taas riittää. t. HennaMar
5 kommenttia:

 1. Kevät tulee ja vaikka takatalvi yrittää puskea päälle, niin aurinko lopulta kuitenkin voittaa ja pääset toteuttamaan suunnitelmasi. Vähän vielä pitää jaksaa odottaa.

  VastaaPoista
 2. Minä "pääsin" ompelemaan pieniä lastenvaatteita :) Nyt taistelen taas ompelukoneen tikin kanssa, kun ei meinaa tulla siistiä jälkeä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieniä onkin kiva ommella. Joskus tuntuu, että ompelun onnistuminen on satunnaisvaihtelua, joskus ei vaan onnistu. Koneet kannattaa huoltaa säännöllisesti.

   Poista
 3. Hei tulin visiitille 🤗😁.
  Tuo sinun esikkosi taitaa olla huone esikko mikä ei kestä talvea ulkona. Minulla oli tällainen esikko muutaman vuoden ja tykkäsi olla talvet mökillä viileässä. Nyt tänä talvena jostain syystä kuoli en tiedä syytä. Hoito oli ihan samanlaista kuin aiemminkin. Minulla on myös laatikkoviljelyä ja minulla on aika hyvin onnistunut kuitenkin. Minulla on kaksi lavaa päällekkäin ja ne on kosketuksessa myös maahan eli madot pääsee hommiin. Lavoja on kyllä kasteltava kuivina kausina. Tervetuloa kurkkaamaan minunkin blogiani jos vaikka kiinnostaisi jatkossakin. Talvella poistaan myös leipomisesta ja käsitöistä. Muuten on enemmän puutarha painotteinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos tiedosta, enpä sitten yritä ulkona kasvatusta. Aika usein käy noin, että jokin kasvi vain kuolee, eikä selitystä löydy. Mulla on kanssa kaksi lavaa, mutta ne eivät ole maassa, ehkä sekin vaikuttaa. Olen blogissasi usein käynytkin, koska seuraan puutarha blogeja, vaikka omani on täällä Käsityö-puolella. Mukavaa kesän odotusta 🍀

   Poista

Kommentit tervetulleita!