sunnuntai 18. kesäkuuta 2023

Luonnonkukkien päivä

 Luonnonkukkien päivää vietetään pohjoismaissa tänä sunnuntaina, 18. kesäkuuta. Luonnonkukkia löytyy myös pihastamme, osa itse tulleita ja osa siemeninä levitettyjä.


Kielo, oravanmarja ja nurmitädyke. Näitä kaikkia riittää välillä kiusaksi asti ja olemme rajoittaneet niiden leviämistä.  Metsätähtiä, joita ei kuvaan sattunut, on siellä täällä.


Valkoisen ailakin siemeniä laitoin, punaisina tulivat. Illakkoja olen myös saanut siemeninä ja tänä vuonna niitä on valtavasti. Ukon tulikukka on tullut ihan itse, mutta kevätinnunherneen(?) olen siirtänyt takametsästä .
Saniaisia olemme laittaneet taimina, mutta tämä kallioimarre(?) on vain päättänyt kasvaa kuistilla poistamisyrirtyksistä välittämättä.  Hyvän heikin hierakka on myös saapunut itse, emmekä ole sitä raskineet poistaa komean rakenteen vuoksi, saa nähdä kuinka isoksi kasvaa. Ahomansikkaa on monessakin paikassa.


Siniängelmä, karhujuuri ja tumma pärskäjuuri ovat Mustilan siemenistä. Lisäksi on yksi itänyt taimi Mongolian vaahteraa. Kalliokielot eivät itäneet, vaikka tavallisia on paljon. Luonnonkukat ovat usein yhtä hauskoja seurattavia kuin puutarhakukat, joita myös kasvatan siemenistä. t. HennaMar
2 kommenttia:

  1. En tiennyt luonnonkukkapäivästä, mutta hienoa, että sellainen on. Nythän on juuri luonnonkukkien paras kukinta-aika.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on ja monimuptoisuushan on tärkeää pihallakin.

      Poista

Kommentit tervetulleita!