tiistai 5. syyskuuta 2023

Vielä kesäpuuhia

 


Ompelin vielä pari T-paitaa: miehelle ja tyttärnepojalle. Rantakivikkokangas on Eurokankaan, mutta pyöräkankaan hankintapaikka en muista. Minusta on kivampi, että T-paidan kankaassa on jokin kuvio, niin samojen kaavojen toisto ei tunnu niin tylsältä. Eihän näiden ompelussa tosin kauaa mene, kun kaavat oli jo valmiina. Pojan paitakaava Ottobren Dirty.


Oma 'kesäpuku' on edelleen vaiheessa, ompelin yläosaa varten koekappaleen, josta yritän sovittaa jakun kaavaa. Hame odottaa edelleen mahdollisia korjauksia.


Käytiin tuttavapariskunnan lähettämän viestin innoittamana sienimetsässä ja saatiin lähes ämpärillinen kanttarelleja. Omenasoseet ja samaisten tuttavien aiemmin tuliasiksi tuomat mustikat on pakastettu. Pakastin on nyt sopivasti täynnä.


Tänä vuonna uskalsin kokeilla orvokkien alasleikkuuta heinäkuussa ja ne lähtivätkin komeasti uuteen kasvuun. Talvikylvöjen siemenetkin on jo kerätty ja puutarha painumassa syksyn väreihin. t. HennaMar

10 kommenttia:

 1. Voi että on ihanan näköisiä kantarelleja. Tänä vuonna en arvannut yhtään ostaa niitä, kun olivat niin hintavia että huh!
  Hyvä tietää tuo orvokkien virkoaminen leikkuun jälkeen. Meillä on ulkona parvekelaatikossa ahkeraliisoja. Ne näyttivät aivan kuolleilta jo elokuun puolessavälissä, mutta kun annoimme niille kasteluvedessä Substralia, niin virkosivat aivan uuteen elämään. Ei olisi uskonut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahkeraliisat olisivat meidänkin varjopuolelle sopivia.Minä lannoitin kesäkukka-lannoitteella, hyvin toimi sekin

   Poista
 2. Niin kateellinen kanttarelleista... minä en niitä vaan löydä, vaikka kuinka kurkin jo sammaleidenkin alle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on yksi vakiopaikka, jossa yleensä aina on. Tuurilla löytynyt.

   Poista
 3. Minulla on ompelut vähän jäissä. Monta juttua keskeneräisenä, mutta resoria ei ole sopivissa väreissä, eikä muutenkaan juuri lainkaan. Pitäisi käydä taas hankinnoilla, mutta ei ole ollut asiaa sinne päinkään ;)
  Pitkään seisoneet projektit tuppaa minulla jäädä usein keskeneräisiksi. keskeytymiseen ei tarvita kuin joku pieni juttu, joka ei mennyt heti ihan nappiin.
  Mukavia ompeluhetkiä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä, jotkut työt on joskus vain annettava jäädä. Varsinkin aiemmin, kun kudoin, käsitöitä jäi. Ompelut tulee helpommin valmiiksi asti. Mukavia hetkiä Sinullekin.

   Poista
 4. Ihanaa loppukesän/alkusyksyn tunnelmaa tässä postauksessa.
  Minä ihailen ihmisiä, jotka osaavat ommella vaatteita. :)
  Leppoisaa lauantaita!

  VastaaPoista
 5. Minä aikoinani ompelin myös vaatteeni itse nyt en vuosiin . Vaatteiden tarve on myös vähentynyt kun jäin eläkkeelle .
  Sienimetsässä on tullut käytyä kanttarelleja on ihan tarpeeksi myös saatuja . Suppilovahveroita pitäisi vielä käydä katselemassa .
  Ihania päiviä sinne .

  VastaaPoista

Kommentit tervetulleita!