torstai 25. tammikuuta 2024

Tammikuussa tehtyjä

 


Päätin tänä vuonna osallistua Kristiina K:n haasteeseen, jonka ideana on blogata joka kuukausi kolme kuvaa kuukauden ensimmäisellä kirjaimella alkavista aiheista. Tähän Tunikaan valitsi kankaan Mademoiselle joululomallaan. Hän pitää eläimistä ja tämä kukaties onnellinen käärme kuuluu sarjaan Happy Animals. Toiveissa oli tunika, koska olen tehnyt usemman pitkän trikoomekon, jotka eivät oikein ole ideaalisia kouluvaatteita, vaikka ne kotona kuulemma valikoituvat useimmiten päälle. Kangas ja lintu ostettiin Nappinjasta.


Pikkuveljelle tein T-paidan, tällä kertaa pitkähihaisena hauskan eläväkuvioisesta kankaasta, jonka ostopaikkaa en enää muista. Kaava on Ottobren peruspaita kokoa 134 cm. Pikkuveli on nuorin lapsenlapsista, jotan tilkuista ei heille enää oikein vaatetta synny. Tyttäreni pyysi kuitankin tekemään Mademoisellelle uusia Tukkanauhoja ja niitä teinkin sitten vanhoista paloista. Tuo vaaleanpunainen pehmorusetti on kuitenkin valmiina ostettu, oli niin neidin oloinen. Huomasin, että siinä joustoa oli ilmeisesti tehty peittarin avulla käyttäen alalankana kumilankaa, täytyypä kokeilla joskus.


Solmupannan ompelussa takkuan joka kerta, vaikka olen sen moneen kertaan videolta katsonut. Ohje , jonka mukaan solmukohdan reunat jäävät sisäpuolelle, löytyy KangasKeidas-sivuilta. Sen mukaan tein käärmepannan ja tuon kukilla koristellun. Vilkkaan joulun ajan jälkeen on kotona kovin hiljaista. Onneksi talven pimein aika alkaa hellittää ja kohta voi jo alkaa miettiä H:lla alkavia asioita. 
t. HennaMar12 kommenttia:

 1. Sinulla sattui hyvin t-aiheisia töitä valmistumaan. Minäkin osallistun tuohon haasteeseen.
  Olen myös ymmärtänyt, että kumilankaa voi pitää alalankana, mutta en ole kyllä uskaltanut sitä ikinä testata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän piti 'vääntää' hiuspantojen kohdalla 😁. Olen käyttänyt kumilankaa ompelukoneella, mutta en ole kokeillut peittarilla.

   Poista
 2. Kivoja vastauksia T.stä...

  ps. olen muuten lukuisia kertoja lukenut että blogisi nimi olisi Uuniomenat, enkä ole edes lukihäiriöinen.. -D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän tuon lukuhäiriön. Olen lapsenlapsilleni Umi ja blogin aiheet usein omia ompeluja ym puuhia.😀

   Poista
 3. Taitavasti toteutetut tekeleet 💚

  VastaaPoista
 4. Ihanasti olet keksinyt T-alkuisia asioita. Tämä on kyllä hauska haaste. Minä jo helmikuuta mietin.
  Oletpa näköjään taitavva ompelemaan. Minullakin olisi saumuri, mutta pitäisi innostua ompelemaan. Pitäisi löytää kiva kangaskauppa, josta saisin trikookangasta. Tutkin kankaani ja löysin vain kamalan pinon puuvillaa (tein tilkkutöitä monen monta vuotta sitten)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saumurilla ompelee kyllä nopeasti, mutta omia vaatteitani ompelen kyllä mielummin kudotusta puuvillasta.

   Poista
 5. Tunika, T-paita ja tukkanauhat. Hienosti luontuvat tammikuun aiheeseen. Lisäsin blogisi omaan postaukseeni toisten osallistujien jatkoksi.

  VastaaPoista
 6. Löysit hyvin läheltä haasteeseen kuvattavat. Hienoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinun upeat maisemakuvasi ovatkin sitten toinen ääripää 🙂

   Poista

Kommentit tervetulleita!