torstai 28. maaliskuuta 2024

Lisää mmmaaliskuuta

 

Mullan kutsu. Tämän vuoden viljeltäviä esikasvatuksessa. Muutoin hyvin nousseet, muta jostain syystä kanariankrassai ei itänyt ollenkaan, vaan siemenet homehtuivat. Olikohan syynä sammalnappien käyttö, vaikka muuten ne ovat osottautuneet toimiviksi.

Muinaispuvun rakentelusta hautalöytöjen avulla  mielenkiintoinen kirja. Käsityön taito ja kärsivällisyys ovat olleet arvossaan. Kirjan mukaan pelkästään noiden otsanauhojen peukalointi vei kokeneelta tekijältä projektissa viikon.

Tämä on kai sitten se musta aukko. Yritin nimittäin kuvat mustavariksia, jotka ovat palanneet metelöimään pesäpuille. Ilmassa pyöri kaksi suurta joukkoa, jotka kaikkia katosivat, kun kaivoin kännykkäkamern esiin.Muitakin muuttolintuja on jo saapumaassa, on siis kevät! t.HennaMar

6 kommenttia:

 1. Kyllä m-aiheesta on sitten moneksi. Kivoja m-asioita, mullan kutsu, muinaispuku ja musta aukko. Sitä ei taida moni muu olla kuvannut kuin sinä. Hyvää pääsiäistä.

  VastaaPoista
 2. Kyllä, se aika vuodesta, että siemenpussit kutsuvat luokseen. Jotain olen minäkin ostellut, vaikka mitään en ole saanut vielä kasvamaan. Meilläkin on joku kirja muinaispuvuista, ei ehkä ole sama (?) Ihmiset ovat olleen ennen taitavia, ovat tehneet kaiken aivan alusta alkaen: langat, värjäys, puvun valmistus. Ei synny hetkessä, ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin viime vuonna kasvilampun, niin nyt on vähän 'velvollisuus' idättää. Muinaispukuja on muitakin. Luulen, että Ravantulan on viimeisin selvitetty ja tehty.

   Poista
 3. Hauskat siemenostokset ja tuo perinnepukukirja on varmasti mielenkiintoisa.
  Ihanaa Pääsiäisen aikaa sinulle.

  VastaaPoista

Kommentit tervetulleita!