keskiviikko 10. huhtikuuta 2024

Huhtikuun hoot

 

Huhtikuu alkoi todella hyytävässä kelissä. Tämä kuva on 5. päivä otettu,jolloin puhalsi hyytävä viima ja luntakin saatiin lisää. Onneksi sää vaihtui keikkuen nopeasti lämpimämpään suuntaan.


Minä ompelinkin jo vaatteita hellesäihin. Itselleni brodyyripaidan, josta nyt ei ole kuvaa ja mademoisellelle helleoranssin liivihameen, kissapaidan ja kukkapannan. Hameen kaavan otin vanhasta Sömnadsmagasin-lehdestä, paitakaava on Ottobren ja hiuspanta ommeltu jämäpaloista. Piha näyttää tässä kuvassa paljaalta, mutta vielä siinä pitkään oli jääkokkareita. Mies aloittikin jo pihan raivausta, siinä on näin keväisin iso homma pelkästään perennamaiden siivoamisessa.

Hihamysteeri ja sen ratkaisu taas. Ompelin vuoratun verkkatakin ja jälleen kerran juutuin kohtaan, jossa hiha ja vuori ynnä resori yhdistetään niin, että saumat jäävät hihan sisään. Jotenkin nuo kääntöhommat nyrjäyttää ajatukseni. Onneksi on Tosimummon blogit (klik). Ihan en nimittäin onnistunut kangasvalinnassa, vaikka sain sen ostaa messuilta. Luulin ostaneeni puuvillakangasta huppariin, mutta kotona huomasinkin, että collegekangas on polyesteriä ja niinpä päädyin takin ompeluun. Tuolla takana oranssin hameen vieressä näkyy häivähdys omasta keltaisesta paidastakin. Nyt sitten vain odotetaan helteitä, Saksassa niitä on jo ollutkin, mutta eivät ihan meille yltäneet. t. HennaMar

10 kommenttia:

 1. Olet kyllä taitava ompelija. Hyytävää ja hellettä (melkein) on täälläkin päin ollut. Tuo oranssi mekko on kaunis ja kesäkeleillä varmaan vilpoinenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Taitaa olla ihan perushuhtikuu sään vaihteluineen.

   Poista
 2. Hyvät on hoot. Hyytävän talven jälkeen seuraa helteitä. Silloin ei tarvita hihojakaan.

  VastaaPoista
 3. Tosi kivat H-kirjaimet. Olet taituri ompelemaan.

  VastaaPoista
 4. Kiitos, yritys on kova , aina jotain oppikin.

  VastaaPoista
 5. Kun sää menee kylmäksi, on paremmin aikaa käsitöille. Hyvin löytyi h-kuvat. Nätit ompelukset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, tänään on taas uudestaan kylmää. Kiitos. Hauska krapuilu blogissasi.

   Poista

Kommentit tervetulleita!