torstai 6. heinäkuuta 2017

Tunika nappeja myöten


Ihminen kuulemma erottaa miljoona eri värisävyä. Niinpä nappeja yms. valitessani yleensä otan mallipalan kangasta mukaan. Mieleeni tuli Kankaiden yön kangasvalintojani tarkastellessani tämä tunikamalli, joka on 7736 Burda Young(!). Tämän tunikan tein pari vuotta sitten Prahasta tuomieni nappien mukaan. olimme maaliskuun alussa siellä ja matkalaukut olivat sen verran täynnä, etten uskaltanut ostaa kankaita. Kangaskaupassa halusin kuten aina kuitenkin käydä. Niitä näytti olevan siellä tosi vähän ja se, missä kävimme ainoa keskustassa. Kangaskauppojen etsiminen on aina työlästä maassa, jonka kieltä et osaa ja tämä oli erityisen hankala löytää. Ostin nappikartan napit, johon myyjän mukaan ei enää voinut tilata uusia ja ompelin tuon tunikan valitsemalla kankaan sitten nappien mukaan.

Kankaitten nettiostamisessa on juuri ongelmana värien tunnistaminen ja joskus myös kuten nyt kankaan ominaislaadun. Kankaassa, josta nyt tunikan ompeli olikin painatukset jotain muovimaista ainetta ja kangas oli kovin jäykkää. Tosin tässä tapauksessa olisin voinut käydä hypistelemässä, koska Nappinja:lla on myös kivijalkamyymälä, mutta en keskellä yötä. Väri on minttu kuten nettiselostuksessa mainittiin, jotenkin vain näyttää vielä pastellimaisemmalta kuin odotin. Itselle ompeleminen on aina muutenkin haasteellista, joten ompelu oli vaivalloista. Lopuksi päätin vielä tehdä kuminauhalla pussihelman. Taidan olla hidas omaksumaan uutta, näitähän oli muutama vuosi sitten paljon. No valmista tuli, toivottavasti saadaan kunnon kesä vihdoin ja saan tunikan käyttöön. Ehkä se vielä toistuvissa pesuissa pehmenee lisää .

Aurinkoisia päiviä t HennaMar


2 kommenttia:

  1. Tuo värijuttu on niin totta! Itse juuri kummastelin ostamiani lankoja, jotka oli ihan eri väriä kuin nettikaupassa luulin :/ Kaunis tunika, värikin ihana :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Väriin vaikuttaa voimakkaasti tietysti valo ja ympäristö. Varmaan löytyy kuitenkin langoille kiva kohde.

    VastaaPoista

Kommentit tervetulleita!