perjantai 23. helmikuuta 2018

Lennä, lennä leppäkerttu
Jälleen Verson Puodin kangas, tällä kertaa nimeltään Leppis, joksi sen neiti Toimeliaskin heti tunnisti. Kuvasta näkee, miten valo vaikuttaa väreihin ja kuvan laatuun, kun kuvaa kännykällä. Oli kiva kokeilla vähän eri värisillä tehosteilla, musta joustocollege on myös Versolta, mutta keltaoranssi on jäämäpaloista omaan collegetakkiini (klik) . Kangas on ostettu Jättirätistä, josta helposti tulee ostettua liikaakin (?) kankaita halpojen hintojen takia. Tuosta mustasta lähti kovasti esipesussa väriä, toivottavasti ei toistu. Paidat on tehty Ottobren peruskaavoilla, mutta Mademoisellen paitaan innostuin laittamaan koristeita, ensin oikeastaan siksi, että leikkasin yhden kappaleen väärin, mutta loppujen lopuksi luulen, että tässä tapauksessa parempi näin. Kuvasta näkyy myös värien vaikutus toisiinsa, tehosteväri nostaa kuvan värejä.

Tontillamme on jostain syystä kovin vähän leppäkerttuja, en ole tainnuta nähdä ainoatakaan. Johtuneeko paikasta metsän rajassa. Viime kesän puiden kaadon jälkeen piha on paljon valoisampi, saa nähdä muuttuuko tilanne. Myös lumen vähyys haitannee hyönteisten talvehtimista. No viime yönä saatiin 15 cm ! Olen aina hypännyt yli kaikki tauti- ja hyönteissivut puutarhakirjoista, ehkä olisi kannattanut lukea, ja oppia myös hyvien hyönteisten houkuttelusta. Lasten kanssa teimme kolme vuotta sitten hyönteishotellin miehen tuunaamasta kotelosta ja on siinä joitakin tunnistamattomia asukkaita. Eniten pihassa tuntuu olevan kimalaisia puutarhurin kannalta hyödyllisistä. Emme käytä myrkkyjä, paitsi pistiäisiin olen käyttänyt Tolu-liuosta. Taistelun köynnöksistä olemme (toistaiseksi?) voittaneet, malvat kasvatetaan tästä syystä ruukussa. Pienet vihreät madot lisääntyvät ja kasvat silmissä ja sitä mukaa katoavat lehdet.

 
 
Kun ei parempia keinoja ole tiedossa täytynee noitua lasten lorua mukaillen:
Älä tule paha pistiäinen,
tule hyvä öttiäinen...
 
Lumen keskeltä t. HennaMar4 kommenttia:

 1. Kauniita vaatteita, kivat kuviot.
  Mahtava hotelli, vaikka ei olis asukkaita niin hieno koriste.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Hotelli on jo vähän sisällöltään painunut, täytyy täyttää ensi syksynä uudelleen.

   Poista
 2. Ihania vaatteita ja voi miten hieno hotelli, kyllä kelpaa leppisten ja muiden mönkiäisten tuollaisessa asua:) Ihanaa alkavaa viikonloppua sinne♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinkoista viikonloppua sinnekin. Hotelli oli hauska tehdä, vaikka hyötyä epäilenkin.

   Poista

Kommentit tervetulleita!