maanantai 5. helmikuuta 2018

Silityksen uusi kurjuus


 
Kikapin kankaasta ompelemani mekko valmistui vihdoin. Kaavana käytin Ottobre  Woman 5/2014 Jerseymekon kaavaa, jota kyllä muokkasin. Jälleen kerran netistä tilattu kangas ei olut ihan sitä, mitä halusin. Kangas oli mielestäni liian joustavaa, nykyään kun kaikkiin joustaviin kankaisiin tunnutaan lisäävän elastaania. Liilalinen jousto tekee kankaasta hankalan käsiteltävän eikä tunnu miellyttävältä ja muutoinkin miksi ihmeessä lisätään muovia näihinkin. En tiedä, miten elastaani käyttäytyy, lähteekö siitä jotain, mutta ainakaan kangas ei enää puuvillakierrätykseen kelvanne ?
 
Toisin kuin monet muut ovat blogeissaan kertoneet, minusta on aina mukava aloittaa uusi ompelu uuden kaavan piirtämisellä. Nyt on sitten tuo kuvan laatikkoni, jonka olen 'perinyt' esikoistyttäreltäni, ääriään myöten täynnä piirtämiäni kaavoja pusseissa, joissa on tilkkumallitkin kaikissa ainakin osassa mukana. Ei auta kuin tyhjentää, tuskinpa Mademoiselle ja neiti Toimelias (9 ja 10 v) mahtunevat alle 120 cm:n kokoihin ja nuoremmat lapsenlapsetkin  ovat poikia. Omia kaavojani voin säästää, vaikka useimmin teen nekin uusilla kaavoilla.
 
 
 Ja miten tuo otsikko sitten liittyy tähän. Siten, että ompeluhuoneeni toimii myös silityshuoneena ja silitys on niitä kotihommia, joita inhoan. Olen jo vuosia (vuosikymmeniä?) silittänyt sunnuntaisin, koska radiosta on tullut musiikkiohjelmia, joissa juontajana on ollut Jake Nyman. Nyt hän kuulemma jää lopullisesti pois tuosta sunnuntaiaamusta. Musiikkiohjelman kuuntelu on tehnyt silityksestä siedettävää. Tässä iässä muutos vie usein itsestä poispäin eli musiikkikin muuttunee minulle vieraammaksi. Ommellessa musiikilla ei ole niin väliä, koska keskittyessäni en usein kuule sitä.
Ulkona on oikea aurinkoinen talvipäivä, hyvä niin t. HennaMar


6 kommenttia:

 1. Ihana tuo mekko♥ En minäkään niin silityksestä välitä:) Ystävätär on ihan "himosilittäjä" ja minä aina jaksan ihmetellä..kuinka viitsii kun kaikki vaatekappaleet on pakko silittää...siis sukatkin pitää silittää:) Mukavaa alkanutta viikkoa♥

  VastaaPoista
 2. Kiitos 🌝 Itse asiassa silitän sukkia joskus matkalle lähdettäessä, mahtuu paremmin matkalaukkuun.🛫

  VastaaPoista
 3. Täällä on toinen joka inhoaa silitystä. Ainavain enemmän, koska kädet+selkä ovat siinä kovilla.
  Minä silitän nykyään ihan minimaalisesti.
  Miehen kauluspaidat linkoan niin vähän, ja suoraan henkariin kuivumaan, eipä nykyajan kankaita tartte silitellä.

  VastaaPoista
 4. Itselläni on viha-rakkaus -suhde silittämiseen. En tykkää yhtään silittää mitään monimutkaisia juttuja, kuten kauluspaitoja, joita saa käännellä ja väännellä. Toisaalta taas ommellessa silitän jopa innolla joka ompeluvaiheen jälkeen saumat - se, kun työstä tulee viimeistellyn näköinen ja ommel "oikoontuu", on niin palkitsevaa. Ps. Oli kiva löytää blogisi - itsekin bloggaan tuoreessa ompelublogissani muntaipale.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti välillä laistan silityksestä ommeltaessakin ja se ei todellakaan kannata. Minustakin on kiva löytää uusia blogeja, taisinkin jo käydä kurkkaamassa blogiasi blogit.fi kautta.

   Poista

Kommentit tervetulleita!