sunnuntai 7. lokakuuta 2018

Jämäpaloja


 Pihalla alkaa olla jo kovasti syksyistä. Keräilin viimeisiä kukkia maljakoihin. Olen samanlainen kuin moni muukin pihatarhuri eli en tahdo raaskia kerätä kukkia maljakoihin kesällä. Tässä on nyt viimeisiä kukkia ketokokeilusta sekä kirjavaa kohtalonkukkaa , Nemesia strumosa. En ymmärrä, miten näin kiitollinen kesäkukka on jäänyt aiemmin minulta huomaamatta. Kohtalonkukkia on vieläkin monessa ruukussa ja väreissä löytyy ja kylvin ne suoraan ulos. Ensi kesänä taas!


Yläkerran remontin yhteydessä otin ylijääneen vaatekorikon kankaiden säilytykseen ja sijoitin siihen isoimpia kangaspaloja. Useimmat ovat jääneet aiemmista ompeluista kuten tuo lintu- ja tiikerikangas. Kokeilen yhdistellä niistä paitoja nyt toiselle sisarusparille kuin aiemmin. Katsotaan onnistuuko.
 

 Myös orvokkiruukku on jo tyhjennetty, koska se oli jo niin ylikasvanut, maljakossa niistätkin viimeiset. Orvokithan kestävät kyllä pientä pakkasta. Yhdistelmä vihreä ruukku, oranssit orvokit on ollut suosikkini jo monta vuotta. Ensi kesänä jotain muuta, koska ruukku halkesi tyhjennettäessä. Ensi kesää varten olen jo istuttanut kukkasipuleita, perennoja on siirrelty ja vielä aion kokeilla talvikylvöjä. Ostimme myös helmiorapihlajan, Crataegus x mordenensis, Terran loppuunmyynnistä (-70%). Keväällä nähdään, miten se menestyy. t HennaMar

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita!