lauantai 13. lokakuuta 2018

Palapaidat valmiina

Ompelin jäännöspaloista paidat muokaten taas Ottobren peruskaavoja. Itse asiassa oli ihan hauska etsiä sopivia yhdistelmiä ja sovitella kankaita kaavoille. Tämän lintukankaan on suunnitellut tai tuottanut Megan blue fabrics, joka näyttäisi olevan osa isompaa hollantilaista yhtiötä Burtex Textil,  jonka oma merkki tämä Megan ilmeisesti on. Sivustoilta en saanut selvää, onko vain design heiltä ja missä kankaat tuotetaan. Flaamin kielen taitoni ei ole hääppöinen, kangas on kyllä ostettu ihan paikalliselta Nuikkinen Oy:ltä. Tein tästä muutama vuosi sitten peplum-tunikan ja nyt tällaisen röyhelöversion.
Hiharöyhelöissä olevan linnun piirsin yllä olevan kirjan mallikuvasta, jota joskus yli kaksikymmentä vuotta sitten käytin painaessani verhokangasta Toijalassa. Ostin kirjan itselleni anopilta saadulla rahalahjalla, kun aikanaan valmistuin TTKK:sta. On vaikea tajuta nykyään, kuinka valtava merkitys tämän tapaisilla kirjoilla oli idealähteinä vielä 1900-luvun lopulla. Kirja on amerikkalaisen käsitytöntekijän koostama eikä kukaan kai enää tänä päivänä kuvittelisi tekevänsä kirjaa, johon olisi koottu kauneimmat kirjontamallit 'kaikkialta maailmasta'. Pelkästään yhden ainoan käsityötekniikan sovellusten  kuvamäärä somessa on mieletön ja ideoita löytyy. Kirja on kyllä edelleen ihan käypä; vain suunnittelijan  tekemät omat mallit eri maiden käsitöiden pohjalta ovat osin vähän outoja.


Toisen paidan tekeminen oli vähän haastavampaa kuva-aiheen takia. En halunnut rivillistä päättömiä tiikereitä ainakaan etumukseen. Siksipä tuo raita. Edellisellä kerralla yhdistyn kankaan keltaraitaiseen kankaaseen , klik, mutta sitä ei ollut enää riittävästi. Hyvin sopi turkoosin sävytkin. Tänä syksynä pihan ruska on monipuolinen ja värejä riittää. Kasvit jotka usein pudottavat lehtensä vihreinä ovat saaneet keltaisen sävyjä kuten ensimmäisen kuvan pihasyreeni. 
t. HennaMar

10 kommenttia:

 1. Voi, miten hauskat paidat! Tosi kivat kuosit olet niihin valinnut. Aurinkoista loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Viikonlopusta tulee kiva ja se alkoikin jo, koska paitojen saajat ovat syyslomalls meillä. Mukavaa viikonloppua sinnekin.

   Poista
 2. Nuo röyhelöt inspiroivat minua tuossa paidassa :) ja oikeassa olet kyllä tuossa kirjapohdinnassa, mutta silti säästän kyllä kaikki käsityökirjat vielä, enkä laita kierrätykseen :D

  VastaaPoista
 3. Kiva, jos löysit ideaa! En minäkään toki noita kirjoja aio pois heittää ;-).

  VastaaPoista
 4. Ihana, arvokas aarre tuollainen vanha kirja, josta voi saada ideoita vielä internet-aikanakin. Kivoja palapaitoja olet tehnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kirja on kyllä kauniisti kuvitettu ja siitä muistaa kuvia ja tekniikoita, joihin voi palata aina uudestaan.

   Poista
 5. Ihanat värikkäät vaatteet!! Tykkän väreistä! Ei tarvi olla aina niin synkkä ja tumma!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, värit on ihania. Käytän niitä lasten vaatteissa paljon. Omissa vaatteissa en käytä mustaa.

   Poista

Kommentit tervetulleita!