maanantai 29. lokakuuta 2018

Syyslomaa


Ompelu on ollut tauolla eli ompelulomaa samalla, on ollut niin paljon muuta tekemistä. Myös inspiraatio/motivaatio on vähän kateissa, ostin nimittäin kankaat talvitakkia varten, enkä ole vielä uskaltanut sitä aloittaa. Olisinpa yhtä ahkera kuin lastenlapset, jotka hetkessä loihtivat taidenäyttelyn jääkaappimme. seinälle.

Kylvimme myös kesäkukkia uuteen 'niittyyn' ihan kokeiluna. Nämä ovat kaikki alennusmyyntituotteita tältä syksyltä paitsi tuo kosmoskukka ja silkkikukka (vasemmalla ylhäällä). Nuo kaksi pakettia on tuotu lomamatkalta jo monta vuotta sitten ja täytyy todeta, että mahtavat on nuo siemenmäärät noissa etelä-eurooppalaisissa pakkauksissa. Ne ovat myös itäneet vuodesta vuoteen ja kukkineet komeasti. Vaikka astiataimet pyrin aina ostamaan lähialueen taimistoista, siemenien kohdalla ei ole niin väliä. Ne ovat hauskoja ja keveitä matkamuistoja ja kuten pihatarhurit tietävät, kesäkukat ovat pääasiassa samoja kaikkialla Euroopan alueella. Saa nähdä itävätkö nämä, viime vuotinen  talvikylvön kokeilu meni pilalle, koska kylvimme siemenet turveruukkuihin, jotka sitten laitoin pohjareiättömään muoviastiaan. Jääklonttihan siitä syntyi.

Keräsimme myös viimeisiä kukkia ja tietysti haravoimme, vaikka herra L.A.P jo viime vuonna totesi, että 'Ei meillä vaan vieraat haravoi !' Hauskaa oli kuitenkin ja yksi taideteoskin syntyi kauniista lehdistä, teipillä, eihän sitä kuivumista jaksa Toimelias odotella. Kylvökartta jäi piirtämättä, kun lasten iloksi Nobel-koirakin saapui telmimään. Nyt on syksy lähes ohi, pakkasta tänään jo lähes 10 astetta, talvea odotellen t HennaMar

2 kommenttia:

  1. Hieno kukka-asetelma, kivan mallinen ja hauskat nuo roikkuvat osat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensimmäinen kerta, kun revonhännät kasvoivat kunnolla. Yleensä eivät ehdi, kun edikasvatuspaikkaa ei ole ja kylven ne suoraan ulos. Mutta on muuten helppo ruukussa kasvatettava.

      Poista

Kommentit tervetulleita!