perjantai 24. tammikuuta 2020

Housuilua ja OHJE

Lisäys: Unohdin lisätä blogitekstiin kuvauksen kaksoisvyötärönauhan ompelusta. Tein sen lisäämällä vyötärönauhaan palan toisesta kankaasta (sininen ja autonkuva). Ompelin ne kiinni suoralla ompeleella ja siistin sauman varat peittarilla nurjalta. Ompelin resorin kiinni ja tikkasin peittarilla nurjalta nauhakujan. Avasin lisäkappaleen sivusta nurjalta toisen ja oikealta molemmat suorat saumat ja sain näin pujotusaukot. Kuminauhan voi nyt kiristaää takaosan aukosta ja nauhojen päät pujotin oikealle.

Ompelin lopuista velour-kankaista housuja Related Fix-kaavalla nuorimmalle lapsenlapselle. Koska Monsieur Ff oli juuri saanut jouluksi uusia housuja, laitoin näihin vähän enemmän lisäpituutta 110 cm kaavaan. Muokkasin malliin myös taskupussilliset taskut, joihin käytin raidallisen kankaan tilkkuja. Harmaisiin housuihin käytin serkkupojan paitakankaan loppupalan  koristeiksi taskuihin ja lahkeisiin. Tummanharmaisiin tikkasin peittarilla valmiiksi polvipaikat nurjalta samoin tilkuista. Nyt nämä 'väärän' väriset kankaat on lähes käytetty ja tilkkujakin väheni. Itselleni ompelin aiemmin leijonankeltaisesta velourista paidan ja olen huomannut, että käytössä tämä kangas on toisaalta ihanan lämmin ja samalla kuitenkin kevyt. Eli erinomainen kangas lasten vaatteiin (MOT) ja olenkin paljon velouria käyttänyt. Sitä on yleensä vain yksivärisenä, mutta joskus olen onnistunut löytämään myös kuviollista. Huomasin että Monsieur Ff käyttää edelleen muutama vuosi sitten tekemääni hupparia, joka on autokuviollista velouria. Näin etäompelijana teen usein vähän isoja vaattita, mutta nyt kun tytöt tulevat teini-ikään, en ole ihan pysynyt mukana ja ainakin yksi Mademoisellen mekko muuttui saman tien tunikaksi :-).


Nauhat ja dinosauruksen kuvan ostin Porin Nauhasta ja napista. Laitoin housuihin vyötärölle myös nappikuminauhan, mutta luulen, että sitä ei ainakaan noissa tummemmissa tarvita, koska musta resori on tosi jämäkkää. 
Tällä hetkellä ompelu on tauolla, koska saumurini teki tenän. En saanut enää kunnollista tikkiä millään säädöillä, vaikka uusin neulat ja langoitin uudestaan ainakin neljä kertaa. Nyt kone on korjattavana ja valmiiksi leikattu huppari odottaa ompeluhuoneessa. Tänään aurinko paistaa ja huomasin, että pihalla jouluruusu aloittaa kukintaa. Keväisin tunnelmin tammikuussa t. HennaMar

6 kommenttia:

 1. Olet kätevä, noita housuja tarvitaan, kuluvat polvesta ensiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotkut asiat ei muutu, housun polvet on aina vaan kovilla lapsilla 😁

   Poista
 2. Aivan ihania! Olet kyllä taitava! Mukavaa viikonloppua💓

  VastaaPoista
 3. Näppärä tuo housun nyörikuja, ja kiva idea käyttää kuviotilkkua resorin keskellä. Housun polvien vahvistaminen lisää kyllä käyttöikää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja ompelukin on hauskempaa, kun miettii jotain uutta perusvaatteeisiin.

   Poista

Kommentit tervetulleita!