sunnuntai 3. toukokuuta 2020

Parisataa posliinihyasinttia ja kaksi pallopaitaa

Tyhjensin taas kangasvarastoja ja ompelin pojille kesäpaidat. Oranssi paita on ommeltu miehen vuonna 2000 jalkopallomatkalta tuomasta Alankomaiden virallisesta paidasta. Oranssi on herra L.A.P.:n mieliväri ja punainen taas  monsieur Ff:n, joien niistä perusosat. Valmiissa paidassa oli paljon painatuksia, joten tähtipaneeli on myös selkäpuolella. Kaavana on Ottobren Cacao Bean. Käytin valmiit hihat pienentäen ja helman käännöksen, muuten kaavan mukaan. Punaisessa paidassa tähtiä on hihoissa ja edessä. Pallomerkki löytyi laatikoista.

Moni muukin pihatarhuri on todennut, että leuto ja märkä talvi sopi sipulikasveille. Meillä erityisesti skillat ja posliinihyasintit ovat lisääntyneet valtavasti ja kasvit ovat myös tosi kookkaita. Hyasinttien makea tuoksu tuntuu jo parin metrin päähän ja pihassa on vieraillut paljon perhosia, joiden talvehtiminen on myös onnistunut leutona talvena.



Nyt kun tytöt ovat kasvamassa pois lastenvaatekokoisista vaatteista, tilasin Hellinin Girl TriP- kaavakirjan ja pyysin kommentteja mieluisista vaatteista kuvan perusteella. Hihaton mekko, joka tosin kuvassa on housuhaalari oli molempien mieleen. Ompelen siis kesämekot ja tilasin ensimmäistä kertaa kangasta Virosta: Abakhan  toimitti kankaan nopeasti ja tarkoitus olisi huomenna päästä aloittamaan. Tai jos ilma vielä tuosta lämpenee, niin aloitan miehen kanssa kukkaruukkuihin kylvämisen. Talvikylvöistä ei taida taaskaan tulla mitään, mutta odottelen vielä pari viikkoa. t. HennaMar

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita!