maanantai 24. heinäkuuta 2023

Kärsivällisyyttä !


 Joskus joku ompelu etenee huonosti ja kärsimättömänä tulee siirretyksi syrjään. Pellavaviskoosikankaasta oli tarkoitus ommella kaksiosainen asu kesäksi, mutta toukokuun jälkeen en ole sitä jatkanut. Kangas osoittautui vähän liian jäykäksi valitsemiini malleihin ja nyt en tiedä miten jatkaisin hameen kanssa. Yläosaa en ole edes vielä leikannut, täytyy senkin mallia vielä miettiä.

Pihalla sen sijaan on tullut mukavia tuloksia. Ritarinkannukset, joita olen kylvänyt sekä omia kerättyjä että tilattuja siemeniä kasvoivat (vihdoin) suuriksi ja kukkivat komeasti. Myös muita talvikylvöjä on tullut mukavasti eri vuosilta. Uusi kurjenpolvi osoittautui korkeaksi ja kukkii komeasti, tosin vain yksi kappale. Akileijatkin ovat vihdoin alkaneet monipuolistua väreiltään, kun violetteja lehtoakileijojen siemenkotia on ahkerasti kerätty pois. Ranskantulikukat kukkivat upeasti ja niitä aion jatkossakin laittaa, jos ne eivät itse leviä vaeltajakasveiksi.


Myös yllättäviä paluukukintoja on ilmestynyt. Arnikki, jonka lamoavaan kasvutapaan kyllästyin, kerättiin kokonaan pois alkuperäiseltä istutuspaikaltaan, mutta olikin siirtynyt päivänliljojen mukana uudelle alueelle. Vielä kun löytyisi hyvä ratkaisu tukemiseen. Liljojen lehdet kyllä tukevat niitä, mutta näin korkeaa kasvustoa eivät ihan tarpeeksi.  Ahkerasti on kylväytynyt uusiksi kasvustoiksi myös nukkapähkämö, jonka leikkasin keväällä pois perennapenkin reunasta.  akileijat tukevat sen varsistoa hyvin. Lähes kaikki perennat ovat kasvaneet tänä vuonna tavallista korkeammiksi ja kukkineet runsaasti. Sen sijaan kylmähkö kausi kesäkuun lopusta alkaen oli liikaa kesäkukille varjoisalla pihallamme. Niistä ei edes kuvia viitsi ottaa.

Yksi sipulililja kukkii kärsivällisesti vuodesta toiseen. Kaikki muut olemme poistaneet, koska liljakukon toukat söivät ne aina tyhjiksi. Tämä on yksinäisenä säästynyt ja tukeutuu kärhöön. Laitoimme pihaan uuden kaarituen ja ajattelin siihen laittaa keltaisen peruskärhön. Katsotaan, heinäkuussa ei oikein kannata istutella. Nyt  saa nauttia kukkivasta pihasta. T. HennaMar6 kommenttia:

 1. Sanoit kankaan olevan jäykkää, mutta hyvin tuo hame näyttää laskeutuvan. Riittäisikö kangasta vaikka shortseiksi, jos tuntuu yläosaksi liian jäykältä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ongelmana onkin ehkä enemmän kankaan painavuus. Kangas kyllä riittäisi useampaankin vaatteeseen

   Poista
 2. Nättiä luontoa pihassa ja kaunis hame. Osaisipa ommella! Se on hyvä taito 🌹

  Kiitos kommentista blogissani, minulla on moderointi päällä. Julkaisen kommentit vasta kun olen lukenut ne. Sillä tavoin näen mitä postausta on kommentoitu eikä tarvitse etsiä sieltä täältä. Mukavaa tätä päivää!

  VastaaPoista
 3. Mukavaa kun olet onnistunut ritarinkannuksien kanssa . Minulla on myös niitä muutamia .Yksi kasvoi todella korkeaksi ja kaatui osittain kovassa sateessa . Olen tukenut kyllä nämä harjateräksestä tehdyillä tuilla .Nyt ei tämäkään auttanut tämän yhden kanssa .
  Minusta hame on kivan näköinen ja kiva on myös malli .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ritarinkannus on siitä hankala, että se usein katkeaa tuen kohdalta.
   Kiitos.

   Poista

Kommentit tervetulleita!